Ερντογάν: «Ο κόσμος μας Αθηναιοποιείται»

Μάθημα ηθικής και καλής συμπεριφοράς "παρέδωσε" σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος, Ερντογάν, μιλώντας σε εκπροσώπους της Βουλής των Γερόντων στο προεδρικό μέγαρο, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΣΙΓΜΑ, Μαρία Ζαχαράκη.

Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι «έχουμε χρέος να στηρίζουμε τους ηλικιωμένους μας και να τους δίνουμε το χέρι μας», φέρνοντας ένα… αρνητικό παράδειγμα

από την αρχαία Ελλάδα.

Όπως ανέφερε: «Ο Ρωμαίος φιλόσοφος Κικέρων διηγείται ένα επεισόδιο. Ένας ηλικιωμένος στην Αρχαία Αθήνα μπαίνει στο θέατρο. Πρώτα πηγαίνει εκεί που κάθονταν οι Αθηναίοι, αλλά κανείς δεν του παραχωρεί θέση. Τότε αναγκάζεται να πάει στο μέρος που κάθονταν οι Σπαρτιάτες και εκεί αμέσως του παραχωρούν μία θέση. Οι Αθηναίοι χειροκρότησαν αυτή τη στάση, επειδή οι ίδιοι γνωρίζουν τί είναι το καλό, αλλά δεν θέλουν να την προσφέρουν. Ναι, σε μια εποχή που ο κόσμος μας ‘αθηναιοποιείται’ με ταχύτητα, έχουμε χρέος να στηρίζουμε τους ηλικιωμένους μας και να τους δίνουμε το χέρι μας».

Ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε τα περί… υπεργεννητικότητας και των 3 παιδιών σε κάθε οικογένεια, καθώς ο πληθυσμός των ηλικιωμένων στην Τουρκία αυξάνεται συνεχώς και μάλιστα το 2040 αναμένεται να διπλασιαστεί. «Γι’ αυτό και προτείνω σε όλους τους γάμους των νέων μας να κάνουν τουλάχιστον τρία παιδιά, αν είναι δυνατόν και περισσότερα. Λέω πως αν είναι ένα, είναι περίεργο, αν είναι δύο, είναι ανταγωνισμός, εάν είναι τρία είναι ισορροπία, εάν είναι τέσσερα είναι ευμάρεια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα