Οι Δήμοι Αγίας Νάπας, Σωτήρας και Κοινότητα Λιοπετριού επιμένουν για συνένωση

Ηχηρό μήνυμα  στην Κυβέρνηση ότι η Αγία Νάπα, η Σωτήρα και το Λιοπέτρι θα επιμείνουν στη πρότασή τους για τη μεταξύ τους συνένωση έστειλαν χθες (Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου) βράδυ στην Πανδημοτική συγκέντρωση για τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που έγινε στην κλειστή αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Σωτήρας και παράλληλα ενημέρωσαν για το θέμα τους δημότες τους.

Στη συγκέντρωση τονίστηκε για άλλη μια φορά από όλους τους  εμπλεκόμενους φορείς πως η συνένωση των τριών περιοχών θα έχει μόνο εξαιρετικές προοπτικές κυρίως όσον αφορά τον τουρισμό αφού όπως αναφέρθηκε το υπό συνένωση ενιαίο παραλιακό μέτωπο που θα δημιουργηθεί με τα κατάλληλα έργα υποδομής αλλά και με  αναπτύξεις από τον ιδιωτικό τομέα μπορεί να αναπτυχθεί και να συμβάλει στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος. 

Επισημάνθηκαν επίσης τα σημαντικά οικονομικά οφέλη που θα προσφέρει στην υπό συνένωση οντότητες η ανάπτυξη αυτή, ενώ η επίτευξη των στόχων της μεταρρύθμισης θα προσφέρει τη δυνατότητα μεταφορών νέων αρμοδιοτήτων που θα προκύψουν  και θα έχει ως αποτέλεσμα την καλύτερη και γρηγορότερη εξυπηρέτηση των πολιτών για χρήσιμες υπηρεσίες που τώρα προσφέρονται από το  κεντρικό κράτος.

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Σωτήρας κ. Γιώργος Ττάκκας ανέφερε ότι «δεν ζητούμε την μη συνένωσή μας με το Παραλίμνι ή με άλλους Δήμους και Κοινότητες  ούτε αντιδρούμε στο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης και δεν στεκόμαστε εμπόδιο στην μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης».  Αντιθέτως πρόσθεσε, «ζητούμε σεβασμό στις κοινές τοπικές μας ανησυχίες, ζητούμε να εισακούσουν τις δικές μας μελέτες, ζητούμε δημιουργία ισοδύναμων τοπικών σχηματισμών με στόχο τον υγιή ανταγωνισμό και την κοινή ανάπτυξη».

«Πιστεύουμε είπε ο κ. Ττάκκας ότι ο σχηματισμός της Σωτήρας, της Αγίας Νάπας και του Λιοπετριού θα φέρει πιο κοντά τρεις κοινωνίες με κοινή ιστορία και κοινή συνοχή, με κοινούς στόχους και οικονομικές ανησυχίες, αφού η Αγία Νάπα ήταν επί χρόνια και παραμένει ο κύριος τροφοδότης εργασίας στην Επαρχία Αμμοχώστου».

Aπό πλευράς του ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας κ. Χρίστος Ζαννέττου ανέφερε ότι η πράξη της συνένωσης πρέπει να διασφαλίζει το μέλλον των παιδιών μας και των επόμενων γενεών αφού όπως είπε κεντρικός άξονας και φιλοσοφία αυτής της συμπόρευσης και συνύπαρξης είναι απόλυτα ανθρωποκεντρική και στοχεύει να προσφέρει αναγνώριση και λόγο και όχι να τους παραγκωνίσει σε μια δημοτική οντότητα αβέβαιου μέλλοντος.

Επομένως ανέφερε με τη συνένωση μαζί με τη Σωτήρα και το Λιοπέτρι, επιβάλλεται η επέκταση και η ανάπτυξη προς τα δυτικά, η επέκταση ενιαία και συνεχής ακτογραμμή δημιουργεί τεράστιες προοπτικές τουριστικής, εμπορικής, οικονομικής και οικιστικής ανάπτυξης.  ΄Ηδη πρόσθεσε τα νέα έργα υποδομής διεθνούς εμβέλειας που σήμερα υλοποιούνται τοποθετούν την ακτογραμμή αυτή σε μία νέα βάση πραγμάτων στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη.

«Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η κοινή, εθελοντική συναινετική συνένωση Αγίας Νάπας, Σωτήρας και Λιοπετριού θα αναπτύξει και θα προβάλει ακόμη περισσότερο τις ανάγκες αυτού του νευραλγικά σημαντικού σημείου της Κύπρου με αλληλοστήριξη, δημιουργώντας έτσι μία ισχυρή ενδοχώρα που απώτερο σκοπό θα έχει να εξελιχθεί σε μία οικονομικά, κοινωνικά και πολιτιστικά εύρωστη και ζωντανή κοινωνία πολιτών με επίκεντρο τον άνθρωπο, τους νέους μας και τις ανάγκες τους».

Ο τρόπος που έχε προταθεί η συνένωση σημείωσε ο κ. Ζαννέττου όχι μόνο δεν διασφαλίζει την ταυτότητα της Αγίας Νάπας αλλά την ισοπεδώνει. Παράλληλα δήλωσε ότι θα ήταν ευχής έργο να μην προχωρήσει η οποιαδήποτε μεταρρύθμιση και να παραμείνουμε όλοι ως η σημερινή κατάσταση των Δήμων. 

 «Ευχόμαστε» είπε «όπως σύντομα δούμε την κατεχόμενη μας Αμμόχωστο ελεύθερη και τότες όλοι μαζί να ενταχθούμε σε αυτό τον πολυπόθητο Δήμο με χαρά παρά να τον αντικαταστήσουμε και να τον διαγράψουμε».

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης έγινε επίσης  από τον εκπρόσωπο του οίκου Εrnst &Young κ. Σάκη Μωϋσέως η παρουσίαση της μελέτης την οποία διενήργησε ο Δήμος Αγίας Νάπας και προβάλλει τα κοινωνικά και οικονομικά οφέλη που προκύπτουν από  τη συνένωση των δύο Δήμων και της Κοινότητας του Λιοπετριού.

Keywords
Τυχαία Θέματα