Οι διακοπές δεν κάνουν καλό

Μετά από διακοπές, όλοι αναμένουν την συμπεριφορά των ομάδων τους με την επανέναρξη.

Καλές οι διακοπές, αλλά στους ποδοσφαιριστές όλες αυτές οι διακοπές στο πρωτάθλημα δεν κάνουν καλό. Δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα, ενώ έχεις έναν αγωνιστικό ρυθμό να σταματάς και μετά να τον ξαναβρείς. Χρειάζεται η διάρκεια στη σειρά των αγώνων. Εκτός από αυτό, δίνονται πολλά ρεπό στους παίκτες κατά τη διάρκεια των γιορτών των Χριστουγέννων, διαφοροποιούνται οι προπονήσεις και δύσκολα προσαρμόζεσαι μετά. Από την άλλη μεριά, όμως, σε κάποιες ομάδες δίνεται ο χρόνος να διορθώσουν τα λάθη τους και τις

αδυναμίες τους, αλλά και να επανέλθουν κάποιοι παίκτες από τους τραυματισμούς τους.

Στην Αγγλία, όμως, δεν λειτουργούν με αυτό τον τρόπο και τ’ αποτελέσματα είναι πολύ διαφορετικά. Είναι και μεγάλες οι διαφορές όμως, της Πρέμιερ Λιγκ από τα άλλα πρωταθλήματα στη Ευρώπη, αν εξαιρέσουμε ακόμη ένα το πολλή δύο. Οι Άγγλοι όχι μόνο δεν σταματάνε αυτές τις μέρες, αλλά το αντίθετο έχουν και βαρυφορτωμένο πρόγραμμα. Μπορεί αυτό να μην αρέσει στον Μουρίνιο αλλά η διαφορά φαίνεται στο βάθος του χρόνου. Ο Πορτογάλος τεχνικός θέλησε με τον δικό του κυνικό τρόπο να στείλει ένα μήνυμα… « Οι Γερμανοί ξεκουράζονται. Οι Ισπανοί είναι στις Μαλβίδες και κάνουν ηλιοθεραπεία. Εμείς στην Αγγλία παίζουμε πριν τα Χριστούγεννα, μετά τα Χριστούγεννα, στις 28, την Πρωτοχρονιά…Δεν υπάρχουν γιορτές, μόνο ποδόσφαιρο». Οι περισσότεροι «φιλόσοφοι» του Αγγλικού ποδοσφαίρου έβγαζαν και συμπεράσματα-προγνωστικά αμέσως μετά τις γιορτές και σπάνια έπεφταν έξω.

Στα δικά μας τώρα, απλά να θυμίσουμε τι έκαναν στην περσινή σαιζόν, στα πρώτα παιχνίδια του 2014 οι ομάδες μας. Τα δύο μεγάλα παιχνίδια έληξαν και τα δύο ισόπαλα. Απόλλων – Ανόρθωση (1-1) και ΑΠΟΕΛΑΕΛ (2-2). Η ΑΕΚ κέρδισε τον Εθνικό εκτός έδρας με 2-0 και ο Ερμής εκτός έδρας την Αλκή με 2-1. Η Ομόνοια πέρασε νικηφόρα από το «Τάσος Μάρκου» κερδίζοντας με 3-0. Τα Κούκλια έκαναν την έκπληξη και κέρδισαν με 2-0 την Νέα Σαλαμίνα και το Δόξα – Άρης έληξε ισόπαλο 1-1.

Keywords
Τυχαία Θέματα