Οι χρήστες στη ψηφιακή του πλατφόρμα ξεπέρασαν τις 200.000 ανακοίνωσε το ΡΙΚ

Το ΡΙΚ ανακοίνωσε  ότι καταρρίφθηκε το φράγμα των 200.000 χρηστών του Ψηφιακού Ηρόδοτου, με πρώτο αρχείο βίντεο στις προτιμήσεις «Το κατωθκιόν της Μαδαρής».

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει το Ιδρυμα σε δελτίο Τύπου, σύμφωνα με τις τελευταίες στατιστικές μετρήσεις οι χρήστες της Πλατφόρμας ξεπέρασαν το φράγμα των 200.000, φθάνοντας συγκεκριμένα στις 201.946 με τους νέους χρήστες τον Οκτώβριο 2022, να ανέρχονται στις 5.929.

Πρώτο οπτικοακουστικό

αρχείο στις προτιμήσεις του κοινού καταγράφεται το γνωστό σήριαλ «Το κατωθκιόν της Μαδαρής», που αποτελεί την πρώτη μαυρόασπρη τηλεοπτική σειρά σε Κύπρο και Ελλάδα. Όσον αφορά τα ραδιοφωνικά αρχεία, την πρώτη θέση κατέχουν τα ανακοινωθέντα του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής, όπως μεταδόθηκαν από το Ραδιόφωνο του ΡΙΚ το καλοκαίρι του 1974

Όπως διευκρινίζει το ΡΙΚ, στην Πλατφόρμα του Ψηφιακού Ηρόδοτου, η οποία συμπλήρωσε φέτος τέσσερα χρόνια ζωής, έχουν αναρτηθεί μέχρι στιγμής 12.000 αρχεία, στα οποία καταγράφεται η Ιστορία και ο Πολιτισμός της Κύπρου από την δεκαετία του 1950. Ο ιστότοπος ανανεώνεται συνεχώς με νέο αρχειακό υλικό.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα