Κατεχόμενα: Απαίτηση για συμφωνία με ΗΕ για δραστηριότητες ειρηνευτικής δύναμη

Δεν υφίσταται «κυπριακό έθνος» και η λύση δεν μπορεί να είναι άλλη παρά αυτή των δυο ξεχωριστών κρατών της Κύπρου, ισχυρίζεται το «υπουργείο εξωτερικών» του ψευδοκράτους. Επαναλαμβάνει επίσης ότι απαιτείται μια νομική συμφωνία μεταξύ ψευδοκράτους και Ηνωμένων Εθνών για τις δραστηριότητες της ειρηνευτικής δύναμης.

Στη γραπτή ανακοίνωση του «υπεξ» γίνεται αναφορά σε δήλωση του

εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών και αναφέρεται ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, οι οποίες πωλούν όπλα στην ελληνοκυπριακή πλευρά δεν πείθουν όταν εκφράζουν ότι υποστηρίζουν "μια διευθέτηση στο νησί". Είναι προφανές ότι οι Αμερικανοί αξιωματούχοι γνωρίζουν ότι δεν είναι δυνατόν να επιτευχθεί μια αποδεκτή συμφωνία με τον εξοπλισμό της μιας πλευράς», αναφέρει η ανακοίνωση.

«Το νησί κατοικείται από Τουρκοκύπριους που θεωρούν τους εαυτούς τους ως μέρος του τουρκικού έθνους και Ελληνοκύπριους που θεωρούν τους εαυτούς τους ως στοιχείο του Ελληνισμού. Έχει νόημα το γεγονός ότι οι αξιωματούχοι των Ηνωμένων Πολιτειών μιλούν για την ύπαρξη ενός έθνους που ονομάζεται "κυπριακό" και αγνοούν τα πιο βασικά γεγονότα του νησιού», συνεχίζει η γραπτή ανακοίνωση του «υπεξ».

Το «υπεξ» ισχυρίζεται ακόμη ότι «απαιτείται μια νομική συμφωνία μεταξύ της χώρας μας και των Ηνωμένων Εθνών για να συνεχίσει η Ειρηνευτική Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών την παρουσία και τις δραστηριότητές της στη χώρα μας». Επίσης, προβάλλει την άποψη ότι «η επιμονή των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στη φόρμουλα της "ομοσπονδίας", η οποία τέθηκε υπό διαπραγμάτευση για πρώτη φορά πριν από πενήντα χρόνια και απέτυχε πολλές φορές λόγω της αδιαλλαξίας της ελληνοκυπριακής πλευράς, είναι ασύμβατη με τις μεταβαλλόμενες συνθήκες» και ότι υπάρχει ανάγκη για μια νέα προσπάθεια λύσης που θα λαμβάνει υπόψη της τον ισχυρισμό ότι «υπάρχουν δύο λαοί και δύο κράτη στο νησί».

Διαβάστε ακόμη: Κατεχόμενα: Σε 5 μήνες παραχώρησε 271 νέες «υπηκοότητες» το «υπουργικό»

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα