Οι χειρότερες ομάδες εντός και εκτός έδρας στον Α' γύρο

Ο Α΄ γύρος ολοκληρώθηκε για τις πλείστες ομάδες. Παραμένουν τα τρία αναβληθέντα παιχνίδια του ΑΠΟΕΛ με Ολυμπιακό, Εθνικό και Ανόρθωση.

Τα στοιχεία και τα στατιστικά από τα 11 αυτά παιχνίδια του πρωταθλήματος είναι πολλά, όμως θα καταπιαστούμε με δυο που κάνουν ιδιαίτερη εντύπωση: Την ομάδα που έχει τη χειρότερη συγκομιδή βαθμών εντός έδρας και την αντίστοιχη που παίζει μακριά από το γήπεδό της.

Η χειρότερη εντός έδρας ομάδα είναι

η ΕΝΠ. Η ομάδα του Παραλιμνίου δεν πήρε ούτε ένα βαθμό από τους 18 που διεκδίκησε στο «Τάσος Μάρκου», κάτι πρωτοφανές για την ΕΝΠ, αλλά και γενικότερα, αφού πρέπει να ανατρέξουμε πολλά χρόνια πίσω για να βρούμε κάτι ανάλογο στον Α΄ γύρο. Οι «βυσσινί» είχαν δύσκολο πρόγραμμα, όμως, πάλι οι μηδέν βαθμοί είναι κακός απολογισμός. Πέτυχαν 6 τέρματα και δέχθηκαν 15, τα περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη ομάδα.
Έχασαν από τον Εθνικό (3-4), την Ανόρθωση (1-2), τον ΑΠΟΕΛ (2-3), τη Σαλαμίνα (0-1), τον Απόλλωνα (0-3) και την Ομόνοια (0-2).

Από την άλλη η χειρότερη εκτός έδρας ομάδα, σύμφωνα πάντα με τη συγκομιδή βαθμών είναι ο Ολυμπιακός. Οι «μαυροπράσινοι» μπορεί να έχουν το παιχνίδι με τον ΑΠΟΕΛ για να ολοκληρώσουν το πρόγραμμα του Α΄ γύρου, όμως, θα πρέπει να πάρουν τη νίκη για να διαφοροποιήσουν την κατάσταση.

Σε πέντε παιχνίδια, πήραν δυο βαθμούς –από ισάριθμες ισοπαλίες– και έχασαν τρεις φορές, ενώ είναι η μοναδική ομάδα χωρίς νίκη. Θα πρέπει να τονιστεί ότι η ομάδα της Λευκωσίας είχε πάρα πολύ δύσκολα παιχνίδια μακριά από το Μακάρειο, όμως, στην προκειμένη περίπτωση εξετάζουμε τη βαθμολογική συγκομιδή.

Ο Ολυμπιακός πήρε ισοπαλία από την Ομόνοια (1-1) και την ΑΕΛ (0-0), ενώ ηττήθηκε από τη Σαλαμίνα (3-2), τον Απόλλωνα (3-1) και την Ανόρθωση (4-0).
 

Keywords
Τυχαία Θέματα