ΔΗΣY: Ποιοι φλερτάρουν με μια θέση στην ηγεσία

Ο κυβερνητικός ανασχηματισμός έφερε αλλαγές στην κοινοβουλευτική σύνθεση του ΔΗΣΥ, ενώ αλλαγή φρουράς αναμένεται να δούμε και στα ανώτερα δώματα της ηγεσίας του κόμματος.

Υπενθυμίζεται ότι η Στέλλα Κυριακίδου, μετά από την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων της ως Ευρωπαίας Επιτρόπου, παραιτήθηκε από τη μια εκ των τριών θέσεων Αντιπροέδρου που κατείχε στον ΔΗΣΥ.

Την παραίτησή του από το κομματικό αξίωμα του Αντιπροέδρου του ΔΗΣΥ υπέβαλε κι ο μέχρι πρότινος βουλευτής του κόμματος και υπουργός Εσωτερικών, πλέον, Νίκος Νουρής.

Αινιγματικός ως προς τις προθέσεις του παρουσιάζεται ο

αναπληρωτής πρόεδρος του κόμματος και ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ, Λευτέρης Χριστοφόρου. Ο ίδιος, αρκείται να δηλώνει ότι θα πράξει ότι είναι πιο «επωφελές» για το κόμμα.

Πάντως, πληροφορίες φέρουν τον κ. Χριστοφόρου να βρίσκεται πιο κοντά στην παραίτηση παρά στην παραμονή.

Συνεπώς, ο ΔΗΣΥ θα οδηγηθεί σε εσωκομματικές διαδικασίες πλήρωσης των ηγετικών θέσεων που αδειάζουν με το νέο έτος.

Πρόθεση της Πινδάρου, όπως πληροφορούμαστε, είναι να αποφευχθούν οι εκλογικές διαδικασίες, κάτι που όμως δεν περνά αποκλειστικά από το χέρι της.

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, εάν τελικώς ο Λευτέρης Χριστοφόρου παραιτηθεί από αναπληρωτής πρόεδρος, τότε τη θέση του θα λάβει ο Χάρης Γεωργιάδης. Εάν ο κ. Χριστοφόρου παραμείνει στη θέση του, τότε, τον τέως υπουργό Οικονομικών θα τον δούμε σε μια εκ των δυο θέσεων Αντιπροέδρου που έχουν ελευθερωθεί.

Θέση Αντιπροέδρου διεκδικεί και ο Ευθύμιος Δίπλαρος, ο οποίος στις εσωκομματικές εκλογές, τον Απρίλιο του 2018, τερμάτισε τέταρτος εξασφαλίζοντας 7.420 ψήφους, μη κατορθώνοντας, ωστόσο, να εκλεγεί.

Στο σενάριο, όμως, που ο Χάρης Γεωργιάδης αντικαταστήσει τον Λευτέρη Χριστοφόρου στη θέση του αναπληρωτή προέδρου και οι κενές καρέκλες αντιπροέδρου στο κόμμα είναι δυο, τότε, πέραν του Δίπλαρου, στο κάδρο μπαίνει και η Αννίτα Δημητρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η βουλευτής Λάρνακας βρισκόταν πολύ κοντά στο να υποβάλει υποψηφιότητα τον Απρίλιο του 2018 για μια εκ των τριών θέσεων αντιπροέδρου, όμως την τελευταία στιγμή αναθεώρησε. Στο παρά πέντε αποφάσισε πως δεν θα διεκδικήσει θέση αντιπροέδρου και ο βουλευτής Αμμοχώστου, Κυριάκος Χατζηγιάννης.

Keywords
Τυχαία Θέματα