Οι Αρχές Πάφου να κυνηγήσουν τα μη αδειούχα καταλύματα

«Οι τοπικές αρχές θα πρέπει πρωτίστως να κυνηγήσουν τα μη αδειούχα τουριστικά καταλύματα που υποδέχονται τουρίστες», αναφέρει o πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου Θέμης Φιλιππίδης.

Όπως είπε, οι αναφορές του Δήμαρχου Πάφου Φαίδωνος Φαίδωνος, αναφορικά με ξενοδόχους οι οποίοι δεν πληρώνουν τα προβλεπόμενα τέλη, δεν είναι αληθείς. Εκείνο που συμβαίνει, είπε επικαλούμενος τα στοιχεία που κατέθεσε και ο Δήμαρχος Πάφου, ο κ. Φιλιππίδης σημείωσε ότι όσοι επιβάτες φθάνουν στα αεροδρόμια δεν καταλήγουν όλοι στα ξενοδοχεία. Πολλοί καταλήγουν σε τουριστικές επαύλεις και πολλοί περισσότεροι καταλήγουν

σε μη αδειούχα τουριστικά καταλύματα, ανέφερε.

Επιπλέον, κάλεσε τον Δήμαρχο σε διάλογο προκειμένου να συζητηθούν τα όλα τα ζητήματα που αφορούν την Επαρχία Πάφου καθώς και οι σχέσεις των ξενοδόχων με τις τοπικές αρχές.

Ο κ. Φιλιππίδης είπε πως ένας από τους λόγους που κάποιοι εκ των ξενοδόχων προσπαθούν να αποφύγουν την υποχρέωση τους αυτή είναι τα υψηλά τέλη στην Πάφο, αλλά και η επιμονή κάποιων τοπικών αρχών να χρεώνουν ακόμη όσους και οι ξενοδόχοι φιλοξενούν ή τα παιδιά, που πληρώνουν λιγότερα.

Υπάρχει η απαίτηση οι ξενοδόχοι να πληρώνουν τέλη ακόμη και για φιλοξενούμενους των Δήμων που διαμένουν δωρεάν στις ξενοδοχειακές μονάδες, κατέληξε ο κ. Φιλιππίδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα