Οι αποφάσεις για το Koriopolis

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αποφάσισε την ενοχή των Μποροβήλου - Μπάκου, Μπέου, Τσακογιάννη και Κομπότη για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων της περιόδου 2008-2011. Ένοχοι κι οι Αβραάμ Παπαδόπουλος - Κώστας Μενδρινός, όπως κι ο Παντέλης, ενώ αθώος κρίθηκε ο Κουντούρης.



Επτά χρόνια μετά την αποκάλυψη του «Koriopolis», για τους στημένους αγώνες της περιόδου 2008-2011, ήρθε η στιγμή της... κρίσης για τους 84 κατηγορουμένους.

Η διαδικασία ξεκίνησε λίγο μετά τις 9:30 το πρωί και ύστερα από σχεδόν τρεις ώρες

το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αποφάσισε την ενοχή των Μπέου και Τσακογιάννη, αρχικά, με τη διαδικασία να συνεχίζεται.

Ο Αχιλλέας Μπέος κρίθηκε ένοχος για δωροδοκία-δωροληψία, αλλοίωση αποτελέσματος στα ματς Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός Βόλου (12/3/2011), Πανσερραϊκός-Ολυμπιακός Βόλου (27/2/11), αλλά και συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα κατ' εξακολούθηση.

Ο Γιώργος Τσακογιάννης κρίθηκε ένοχος για τις κατηγορίες της διεξαγωγής παράνομου στοιχήματος κατ' εξακολούθηση, για συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα, για δωροδοκία-δωροληψία, για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, για απόπειρα εκβίασης και για παράνομη οπλοκατοχή. Τα ματς για τα οποία κατηγορήθηκε για χειραγώγηση, είναι τα εξής: Ηλιούπολη-Εθνικός, Ηλιούπολη-Λεβαδειακός, Εθνικός Αστέρας-Ηλιούπολη, Πόντιοι Κατερίνης-Αετός Σκύδρας.

Ο Γιάννης Κομπότης κρίθηκε ένοχος για δωροδοκία, με σκοπό την αλλοίωση αποτελέσματος στον αγώνα Ηλιούπολη-Λεβαδειακός 2-4

Οι Γιώργος Μποροβήλος - Δημήτρης Μπάκος κρίθηκαν, επίσης, ένοχοι για δωροδοκία με σκοπό την αλλοίωση αποτελέσματος στα ματς: Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός Βόλου, Καβάλα-Αστέρας Τρίπολης, Πανσερραϊκός-Αστέρας Τρίπολης.

Οι Αβραάμ Παπαδόπουλος και Κώστας Μενδρινός κρίθηκαν ένοχοι για παράνομο στοίχημα κατ' εξακολούθηση.

Ο Νίκος Παντέλης ένοχος για δωροδοκία-δωροληψία στα: Ηλιούπολη-Εθνικός, Εθνικός Αστέρας-Ηλιούπολη και για συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα και για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

O Άγγελος Τραυλός, για συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα κατ' εξακολούθηση.

O Γιάννης Παπαδόπουλος, για συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα.

O Μιχάλης Νικολόπουλος, για δωροδοκία-δωροληψία στους αγώνες Ηλιούπολη-Λεβαδειακός, Ηλιούπολη-Εθνικός και συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα.

Αθώοι οι: Μιχάλης Κουντούρης, Ηρακλής Νύκταρης, Αλέκος Βοσνιάδης και Νίκος Πηρούνιας

Keywords
Τυχαία Θέματα