Επτά νεκροί ο επίσημος απολογισμός της σύγκρουσης τρένων στο Κάιρο (εικόνες)

Τουλάχιστον 7 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 55 ακόμη τραυματίστηκαν μετά από σύγκρουση δύο τρένων στην Αίγυπτο, όπως μεταδίδουν τα τοπικά Μέσα.

Νωρίτερα, δημοσιεύματα στην «Αλ Αχράμ» και την «Egypt Independent» κάνανε λόγο για 16 και 15 νεκρούς αντίστοιχα και 40 τραυματίες.

Σύμφωνα με τις αρχές, τουλάχιστον 27 επιβάτες που δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες σε νοσοκομεία της περιοχής, στα οποία μεταφέρθηκαν με 30 τουλάχιστον ασθενοφόρα, επέστρεψαν στα σπίτια τους.

عاجل| حادث قطار في

البحيرة.. والصحة: 10 وفيات و15 مصاباً في حصر مبدئيhttps://t.co/Mv9Jv3RJme#مصراوي #حوادث pic.twitter.com/EItuD3Xg2G

— مصراوي (@Masrawy) 28 Φεβρουαρίου 2018

عاجل| عاجل| #السكك_الحديدية تكشف سبب حادث قطاري البحيرة في بيان رسميhttps://t.co/NKTl1JBSsT#مصراوي #حوادث pic.twitter.com/YRhBbSFTQD

— مصراوي (@Masrawy) 28 Φεβρουαρίου 2018

Το δυστύχημα έγινε λίγα μέτρα από τον σιδηροδρομικό σταθμό στο Kom Hamada, στην περιοχή El Beheira Governorate, μια παράκτια περιοχή στα βόρεια της χώρας, 100 χλμ από το Κάιρο.

Εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας ανακοίνωσε πως τα θύματα του δυστυχήματος μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία πλησίον του σταθμού.

Ήδη, οι αρμόδιες αιγυπτιακές Αρχές ξεκίνησαν έρευνα για να εξακριβωθούν τα αίτια του δυστυχήματος.

Ακόμα, ποφασίστηκε η σύσταση μίας Εξεταστικής Επιτροπής που θα απαρτίζεται από ειδικούς του Στρατού και του Αιγυπτιακού Οργανισμού Σιδηροδρόμων, που θα μελετήσουν τα δύο «μαύρα κουτιά» των τρένων και να αποφανθούν για τις αιτίες του δυστυχήματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα