Οι απελάσεις Ρώσων διπλωματών στη συνάντηση Άντρου - Οσάτσι

Μεγάλη υποκρισία των δυτικών, χαρακτήρισε ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ την απέλαση Ρώσων διπλωματών, μετά τη δηλητηρίαση του πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ στη Βρετανία.

Ο Άντρος Κυπριανού, μιλώντας μετά από συνάντηση με τον πρέσβη της Ρωσίας στην Κύπρο Στάνισλαβ Οσάτσι, παραδέχθηκε ότι το θέμα συζητήθηκε στην κατ’ ιδίαν συνάντησή τους και χαιρέτισε τη δήλωσε του ΥΠΕξ Νίκου Χριστοδουλίδη ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα για τη Λευκωσία.

Ο Ρώσος πρέσβης είπε ότι

οι Βρετανοί δεν έχουν προβεί σε καμία επίσημη ενημέρωση, παρά μόνο γνωρίζουν τα γεγονότα μέσα από τις τοποθετήσεις της πρωθυπουργού της χώρας Τερέζας Μέι, χαρακτηρίζοντας το συμβάν ως προβοκάτσια.

Στη Ρωσία δεν έχει προσκομιστεί κανένα αποδεικτικό στοιχείο σε ό,τι αφορά την επίθεση εναντίον του Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του Γιούλια και θεωρεί ότι πρόκειται για προβοκάτσια που στρέφεται εναντίον της, δήλωσε ο Ρώσος Πρέσβης στη Λευκωσία Στάνισλαβ Οσάτσι, σημειώνοντας ότι η χώρα του θα απαντήσει και στις απελάσεις διπλωματών από ευρωπαϊκές χώρες.

Είπε ακόμη ότι «θα απαντήσουμε στις απελάσεις. Χθες απαντήσαμε στους Αμερικανούς, 60 Αμερικανοί διπλωμάτες φεύγουν από τη Ρωσία. Θα απαντήσουμε και στους Ευρωπαίους».

Σε ένα άλλο επίπεδο, ο Άντρος Κυπριανού εξαπέλυσε δριμεία επίθεση για το θέμα του Συνεργατισμού, τονίζοντας ότι δεν ξαφνιάζει καθόλου η στάση της κυβέρνησης, επισημαίνοντας ότι προεκλογικά το σκηνικό παρουσιαζόταν ως ιδεατό, ενώ τώρα έχουν αποκαλυφθεί οι πραγματικές της προθέσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα