Οι ακατανόητες αναφορές του Τζιωνή που σοκάρουν ξανά το Παγκύπριο

Χωρίς σταματημό είναι οι αποκαλύψεις των ανατριχιαστικών λεπτομερειών του διπλού εγκλήματος που σόκαρε το παγκύπριο. Εννιά περίπου μήνες μετά το φονικό του Στροβόλου με θύματα την Ντίνα Σεργίου και τον Γιώργο Χατζηγεωργίου και δράστη τον Λοΐζο Τζιωνή και οι αποκαλύψεις ενώπιον Κακουργιοδικείου δεν έχουν σταματημό. Κατά τη σημερινή δικάσιμο, κατέθεσε ο ανακριτής Σάββας Σιαμμούτης. Είναι ένας εκ των τριών ανακριτών που χειρίστηκαν την υπόθεση. Το όνομα του ανακριτή ακούστηκε ξανά, όταν είχε καταθέσει στη δίκη εντός δίκης, όπου και παρέθεσε τα 5 σενάρια του Τζιωνή,

με τα οποία προσπάθησε να πείσει τους ανακριτές ότι δεν διέπραξε αυτός το ειδεχθές έγκλημα αλλά άλλοι, μεταξύ αυτών ο ετεροθαλής αδελφός του και ο γαμπρός του μαζί με τον αδελφό του.

Ο ανακριτής Σιαμμούτης ανέφερε σήμερα, μεταξύ άλλων, τα όσα είπε στην κατάθεσή του ο Τζιωνής στις 3 Μαΐου. Με τις αναφορές που ακούστηκαν στο Κακουργιοδικείο, αποκαλύπτεται για πρώτη φορά το έγκλημα μέσα από τους ισχυρισμούς του Τζιωνή στους ανακριτές.

Ήξερε το σπίτι «παθκιά παθκιά»

«Ήμουν αρραβωνιασμένος με μια κοπέλα με την οποία έχω ένα αγοράκι. Έχω αγοράκι και με άλλη γυναίκα, του οποίου έχω την επιμέλεια και το παιδί μεγαλώνει με τη μητέρα μου στην Αλαμινό. Για το παιδί αυτό πιάνω μηνιαία επιδόματα. Χρωστούσα σε πάρα πολλούς μικροποσά. Περίπου 6 χιλιάδες ευρώ. Για να περάσω εγώ και η Σάρα και ο παππούς και το μωρό θέλω €1500 τον μήνα.

Γνώρισα τον Χατζή από την Αγλαντζιά. Έπιανα περιστασιακά πράσινο από εκείνον, που εν ντίλερ στην Ακρόπολη. Όσες φορές πήγαινα εκεί ήταν δυο άτομα σε ένα αυτοκίνητο. Βγάλαμε πρόγραμμα για να κλέψουμε την οικία στη Ζαλόγγου, για να καλύψουμε τα χρέη μας. Ήξερα ότι εκεί έχει χρηματοκιβώτιο. Ο Λευτέρης έπιασε ένα μήνα άδεια από στρατό. Τη νύκτα εκείνη συναντηθήκαμε γύρω στις 5 στο σπίτι του παππού εγώ, η Σάρα, ο Λευτέρης και ο Χατζης. Τζιαμέ εφκάλαμε σχέδιο, εγώ ζωγράφισα το σπίτι, γιατί το ήξερα παθκιά παθκιά.

Την ώρα που ζωγραφίσαμε, βάλαμε κάτω κόκα σε γυαλί. Όλοι τραβήξαμε από μια γραμμή. Δεν θυμούμαι να τράβηξε η Σάρα, ούτε ο Λευτέρης.

Έπιασα σπαθί που είχα και ένα μαχαίρι. Εκείνο που σας έδειξα πας τη φοινιτζιά. Τα ακόνιζε με πέτρα και τροχό συχνά στο μαγαζί του παππού μου, γιατί φοβόμουν να μεν μπει κανείς στο σπίτι και τα είχα για προστασία. Πιάσαμε το αυτοκίνητο και βάλαμε και τον σκύλο μέσα. Έπιασα και μια τσάντα (την κίτρινη που είχε μέσα ρούχα και παπούτσια). Πίσω μας είδα αυτοκίνητο να μας ακολουθεί».

Έτσι σκότωσε το ζεύγος

«Ήξερα λόγω δουλειάς και άνοιξα παράθυρο και μπήκα στο σπίτι. Μπήκα μέσα στο μπάνιο. Έκαμα δεξιά να πάω εκεί στο χρηματοκιβώτιο. Άνοιξα το ερμάρι και είδα ότι το χρηματοκιβώτιο εν ήταν εκεί. Ξαφνιάστηκα. Αντιλήφθηκα ότι κάποιος το έκλεψε. Άκουσα γυναικεία φωνή και σηκώστηκε η τρίχα μου», είπε ο Τζιωνής. Ο ίδιος είπε, μάλιστα, ότι ένιωσε «τρακ» όταν είδε την πόρτα του υπνοδωματίου ανοικτή, «φακκούσα παντού από το τρακ μου».

Ο Τζιωνής πρόσεξε μάλιστα ότι το σπίτι ήταν συγυρισμένο. «Ήταν όλα περιποιημένα, σαν να μεν εζούσαν πλάσματα. Μια γυναίκα έπεφτε ανάσκελα με ένα νυχτικό. Έβγαλε μια κραυγή, πήγε να σηκωθεί. Εν εκράτουν μαχαίρι πάνω μου, είχα το στο πλευρό μου. Είδα στα κομοδίνα είχε φωτογραφίες. Η γεναίκα εσηκώστηκε απότομα και έκαμα τα δυο μου χέρια πάνω». Ο μακελάρης, μάλιστα, ζήτησε και συγνώμη από τη γυναίκα, λέγοντάς της σιγά «συγνώμη, συγνώμη». «Προσπάθησα να της κλείσω το στόμα της και προσπάθησε να με κουντήσει».

Τότε ήταν, όπως είπε, που ανέσυρε το φονικό μαχαίρι. Το μαχαίρι να σημειωθεί ότι ήταν περίπου 30 εκατοστά συνολικά, δίκοπο με τρύπα. «Εκείνη την ώρα έβγαλα μαχαίρι και έκανε κίνηση η ίδια σε μένα. Το πρώτο άγγιγμα ήταν σαν να και ήρθε αυτή στο μαχαίρι και έπεσε στο κρεβάτι. Εν επρόσεξα αίματα πάνω της, ένιωσα ότι εφκήκε η ψυσιή της. Εν ήξερα τι να κάμω». Ακολούθως, ο Τζιωνής περιέγραψε τη στιγμή που μπήκε ο Γιώργος Χατζηγεωργίου.

«Άκουσα αντρική φωνή. Κανένας από τους δυο δεν με παρακάλεσε για τη ζωή τους να μεν τους σκοτώσω». Αυτή την ατάκα ο Τζιωνής την επανέλαβε κι άλλες φορές, θέλοντας να τονίσει ότι το άτυχο ζεύγος δεν τον παρακάλεσε για να μην τους σκοτώσουν.

«Η καρκιά μου ήταν να σπάσει. Ερχόταν προς το μέρος μου ο άντρας. Επήε να με πιάσει που τον λαιμό. Εκράτουν μαχαίρι και εψεφτοπαλέψαμε. Ένιωσα κτύπημα πίσω στην πλάτη. Πριν με πιάσει που τον λαιμό, ένιωσα κάτι να με χτέρνει στην πλάτη. Με έριξε χαμέ. Γονατίσαμε και οι δυο, ένιωσα ότι κρατούσα δεξιά το μαχαίρι».

Ο Χατζηγεωργίου ούρλιαζε, «μην μου βάλλεις άλλες»

Ο Τζιωνής περιέγραψε το πώς σκότωσε τον Χατζηγεωργίου. «Η πρώτη επαφή του χεριού και με το μαχαίρι ήταν δυνατή. Ήταν αριστερά στην κοιλιά του. Το έβγαλα και το ξανάμπηξα ακόμα 3 με 4 φορές. Μου είπε μόνος του, σταμάτα να μου βάλλεις άλλες. Ένιωσα απειλή και τότε του έμπηα και άλλες». Ο Τζιωνής είπε ότι το ζεύγος λες και περίμενε το μοιραίο.

Σοκ, εξάλλου, προκαλεί και η μαρτυρία ότι ο Τζιωνής νόμιζε ότι έβγαλε τα μάτια του Χατζηγεωργίου. «Ενόμιζα ότι ήταν τα μάθκια του ανθρώπου και έπιασα να τα βάλω στην πούγκα μου, γιατί με εκείνα έβλεπε όλη του τη ζωή».

Ο ανήλικος, όπως είπε ο Τζιωνής, τον παρακαλούσε να τον αφήσει να ζήσει και του είπε να πάει σε άλλο δωμάτιο να πάρει λεφτά. «Το μωρό με παρακαλούσε, τού είπα ότι νομίζω σκότωσα/σκοτώσαμε τους γονείς σου».

Με τις κάλτσες έκανε το φονικό – Έβγαλε τα παπούτσια

Εντύπωση προκαλεί ότι ο Τζιωνής έβγαλε τα παπούτσια εκ νέου, όταν μπήκε στο σπίτι για υποδείξεις. Όταν ερωτήθηκε από λοχία γιατί το έκανε αυτό, είπε «σεβασμός στον άνθρωπο». Τα παπούτσια του, τα είχε βγάλει πριν το έγκλημα στο διπλανό χωράφι και μπήκε μέσα με τα καλτσάκια και άλλα καλτσάκια ποδοσφαίρου.

Σύμφωνα με τον ανακριτή, ο Τζιωνής ήταν ιδιαίτερα ανήσυχος κατά την υπόδειξη σκηνών στο σπίτι. Προτού αποχωρήσουν από το υπνοδωμάτιο του αδικοχαμένου ζεύγους, ο Τζιωνής γονάτισε στο έδαφος, έβαλε τον σταυρό του και κτύπησε 3 φορές το παρκέ, λέγοντας «επάλεψες σαν άντρας».

Έβλεπε ειδήσεις και έπιανε σημειώσεις

Αίσθηση προκαλεί, επίσης, το ότι ο Τζιωνής, σε ένα απ’ τα σημειωματάρια που εντοπίστηκαν στο αυτοκίνητο του παππού του, έγραφε σημειώσεις με ό,τι διάβαζε στις εφημερίδες και με ό,τι άκουγε στις ειδήσεις. Έγραψε, μάλιστα, ότι οι ειδήσεις ανέφεραν ότι είχε κλαπεί το πορτοφόλι του Χατζηγεωργίου, ενώ αυτός δεν το έκλεψε. Μάλλον, είπε, ο Χατζής θα το πήρε. Αναφορικά με πιστωτική κάρτα που εντοπίστηκε σε τεκμήρια, ο Τζιωνής ισχυρίστηκε ότι τη βρήκε ο Λευτέρης στην Αγία Νάπα και δεν την χρησιμοποίησε, και με αυτήν έκοβε την «κόκα του», όπως είπε.

Σημείωσε, μάλιστα, ότι τον ενόχλησε η αναφορά ότι έγραψαν οι εφημερίδες ότι κακοποιούσε τη Σάρα. Δεν την κακοποιούσε, όπως είπε, αλλά της έδειξε την αγάπη του καθ’ όλη τη διάρκεια που ήταν μαζί. Ο ίδιος είπε μάλιστα ότι από τον φόβο του, άφησε τα πράγματά του μέσα στο σπίτι.

Άξιο αναφοράς είναι και το γεγονός ότι ο Τζιωνής είχε σχεδιάσει στο σημειωματάριο όλα όσα έκανε, σε συνδυασμό με τις κινήσεις της Αστυνομίας που άκουγε στις ειδήσεις ότι έκανε. Ο ίδιος, μάλιστα, συμπλήρωνε κινήσεις που δεν έκανε η Αστυνομία.

Keywords
Τυχαία Θέματα