Οι αγρότες απέκλεισαν το κέντρο της Αθήνας

Κλειστοί είναι σχεδόν όλοι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας λόγω του πανελλαδικού συλλαλητηρίου των αγροτών.

Ειδικότερα, κλειστές είναι αυτή την ώρα η Πανεπιστημίου, η Σταδίου, η Ακαδημίας, η Πειραιώς, η Αθηνάς, η Αμαλίας και η Βασιλίσσης Σοφίας.

Σύμφωνα με την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Μπλόκων οι αγρότες πρόκειται να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους. Όπως μάλιστα ανέφερε στο χαιρετισμό του ο κ. Ρίζος Μαρούδας, μέλος της Συντονιστικής, προϋπόθεση για να

προσέλθουν στο τραπέζι του διαλόγου είναι η απόσυρση των εξεταζόμενων μέτρων για το ασφαλιστικό και το φορολογικό. Εκ μέρους του μπλόκου του Προμαχώνα ο κ. Γιάννης Τουρτούρας ανέφερε ότι οι αγρότες είναι αποφασισμένοι να παραμείνουν στα μπλόκα, ενώ ο κ. Γιάννος Βάγγος από το μπλόκο του Κάστρου απηύθυνε κάλεσμα ενότητας γιατί, όπως είπε, "έρχονται δύσκολες ημέρες". Μετά το πέρας των χαιρετισμών ακολούθησε συναυλία, όπου συμμετείχε ο μουσικοσυνθέτης Θωμάς Μπακαλάκος. Νωρίτερα, μετά από συμφωνία του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα με εκπροσώπους της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Μπλόκων, επέτράπη η είσοδος στην πρωτεύουσα είκοσι τρακτέρ από τον κόμβο της Νίκαιας, τα οποία πραγματοποίησαν συμβολική πορεία στο κέντρο της Αθήνας.

Νέα πρόσκληση για διάλογο απηύθυνε ο υπουργός Εσωτερικών

Νέα πρόσκληση στους αγρότες για διάλογο απηύθυνε ο υπουργός Εσωτερικών, Παν. Κουρουμπλής λέγοντας ότι δεν πρέπει να μετανιώσουν για ευκαιρίες που μπορεί να χαθούν. Ανέφερε ότι «όλα είναι συζητήσιμα», διαμηνύοντας ωστόσο πως η κυβέρνηση δεν θα δεχθεί τελεσίγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα