Τιμωρημένος διαιτητής δούλεψε στο US Open!

Ένας umpire που τιμωρήθηκε μυστικά με έναν χρόνο αποκλεισμό για στοιχηματικούς λόγους, έδωσε κανονικά το «παρών» στο US Open λίγες μέρες μετά!

Όπως αποκάλυψε η εφημερίδα Guardian, ο Κροάτης Ντένις Πίτνερ, που πλήρωσε το γεγονός ότι «έμπαινε» σε στοιχηματικό λογαριασμό με συστηματικά πονταρίσματα, ήταν επόπτης στο major της Νέας Υόρκης, αλλά και στην Ντόχα τον περασμένο μήνα, παρότι

τιμωρήθηκε τον περασμένο Αύγουστο!

Εκπρόσωπος της αμερικανικής ομοσπονδίας έκανε λόγο για λάθος στη διαδικασία για το οποίο γίνεται έρευνα, επιβεβαιώνοντας ότι ο Πίτνερ εγκρίθηκε για τη διοργάνωση στις 13 Ιουλίου και παρέλαβε κανονικά τη διαπίστευσή του, παρότι η USTA είχε ενημερωθεί για την τιμωρία του στις 24 Αυγούστου!

«Τις τελευταίες 24 ώρες κάναμε έρευνα για όσα υποστηρίζονται και σοκαριστήκατε όταν ανακαλύψαμε ότι είναι αλήθεια», δήλωσε μεταξύ άλλων ο άνθρωπος της ομοσπονδίας.

Ο Πίτνερ δούλεψε στα προκριματικά του τουρνουά, αλλά και στο κυρίως ταμπλό μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου!

Για λάθος στις διαδικασίες μίλησαν και στην ΑΤΡ, η οποία άφησε τον διαιτητή να δουλέψει τον Ιανουάριο στην Ντόχα. Εκπρόσωπος υποστήριξε ότι θα γίνει έρευνα, προκειμένου να μην επαναληφθεί κάτι ανάλογο.

Όπως και να έχει, είναι άλλο ένα πλήγμα για το άθλημα, μετά τις αποκαλύψεις του BBC για στημένους αγώνες, που προκάλεσαν «σεισμό» κατά τη διάρκεια του Australian Open.

Η ανεξάρτητη επιτροπή, που ανέλαβε πριν λίγες μέρες να αξιολογήσει το έργο των προγραμμάτων κατά της διαφθοράς, θα βγάλει τα τελικά της συμπεράσματα σε περίπου έναν χρόνο, όπως ανακοίνωσαν χθες οι διοικητικές αρχές του αθλήματος...

Keywords
Τυχαία Θέματα