Οι αγώνες του Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ στους ομίλους!

Ο ΠΑΟΚ, ο οποίος πέρσι κατέκτησε την δεύτερη θέση στο ελληνικό πρωτάθλημα, πήρε το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ 2018/19. Έπειτα, όμως, από τον αποκλεισμό του από την Μπενφίκα στη δεύτερη φάση των πλέι-οφ με 1-4, συνέχισε την ευρωπαϊκή του πορεία στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Η κλήρωση της 31ης Αυγούστου τοποθέτησε τον ΠΑΟΚ στον 12ο όμιλο μαζί με την αγγλική Τσέλσι, την Μπάτε Μπόρισοφ από τη Λευκορωσία και την ουγγρική

Βίντεοτον

– η οποία αποκλείστηκε από την ΑΕΚ στα πλέι-οφ για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ έφερε τον ΠΑΟΚ αντιμέτωπο με την Τσέλσι, από την οποία έχασε με 0-1 μέσα στο γήπεδο της Τούμπας. Μάλιστα, το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε για την Τσέλσι ο Γουίλιαν μόλις στο 7ο λεπτό.

Για τη δεύτερη αγωνιστική που θα διεξαχθεί στις 4 Οκτωβρίου, ο ΠΑΟΚ θα ταξιδέψει στη Λευκορωσία για να αναμετρηθεί με την Μπάτε Μπόρισοφ, ενώ για την τρίτη αγωνιστική που θα διεξαχθεί στις 25 Οκτωβρίου, ο δικέφαλος θα υποδεχθεί στη Θεσσαλονίκη τη Βίντεοτον.

Ο ΠΑΟΚ θα δώσει τους αγώνες ρεβάνς στις 8, 29 Νοεμβρίου και 13 Δεκεμβρίου, αντιμετωπίζοντας τις Βίντεοτον, Τσέλσι και Μπάτε Μπόρισοφ αντίστοιχα. Από την άλλη μεριά, ο Ολυμπιακός, ο οποίος πέρσι τερμάτισε τρίτος στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, σφράγισε αυτόματα και τη συμμετοχή του στα προκριματικά του Γιουρόπα λιγκ. Έτσι, αφού πέρασε νικηφόρα από τους προκριματικούς γύρους, αλλά και από τα πλέι-οφ επικρατώντας της Λουκέρνης και της Μπέρνλεϊ, προκρίθηκε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Ο Ολυμπιακός κληρώθηκε στον 6ο όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ μαζί με την ιταλική Μίλαν, την ισπανική Μπέτις και την Ντουντελάνζ από το Λουξεμβούργο. Η πρεμιέρα της φάσης των ομίλων στις 20 Σεπτεμβρίου τον έφερε αντιμέτωπο με την Μπέτις σ’ ένα παιχνίδι που έληξε ισόπαλο και χωρίς τέρματα για τις δύο ομάδες.

Οι επόμενες αγωνιστικές για τον Ολυμπιακό θα είναι στις 4 Οκτωβρίου στην Ιταλία κόντρα στη Μίλαν και στις 25 Οκτωβρίου στο Λουξεμβούργο απέναντι στην Ντουντελάνζ, ενώ στους επαναληπτικούς που θα πραγματοποιηθούν στις 8, 29 Νοεμβρίου και 13 Δεκεμβρίου, ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τις Ντουντελάνζ, Μπέτις και Μίλαν αντίστοιχα.

Μπορεί βέβαια Τσέλσι και Μίλαν να είναι τα φαβορί στον 12ο όμιλο όπου βρίσκεται ο ΠΑΟΚ και στον 6ο όπου βρίσκεται ο Ολυμπιακός, ωστόσο και οι ελληνικές ομάδες έχουν ίδιες πιθανότητες για τις πρώτες θέσεις των ομίλων. Κρίνοντας, μάλιστα, από τις εμφανίσεις τους στα προκριματικά των δύο μεγάλων ευρωπαϊκών διοργανώσεων, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός φαίνεται ότι έχουν ελπίδες να συνεχίσουν με επιτυχία την φετινή ευρωπαϊκή τους πορεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα