ΟΕΒ: Ζητά επέκταση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του φόρου

Επέκταση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του φόρου ζήτησε η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) και σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή της Μιχάλη Αντωνίου, η πρόταση για παράταση έχει βρει ανταπόκριση από τον ΔΗΣΥ. Η εφαρμογή της νομοθεσίας για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων φορολογικών οφειλών μεταφέρεται μέχρι λίγο πριν τα Χριστούγεννα και συγκεκριμένα μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου 2017.

Μιλώντας στο ΣΙΓΜΑ, ο Μιχάλης Αντωνίου ανέφερε:«Το

αίτημα μας βρήκε ανταπόκριση και ήδη πείστηκε ο ΔΗΣΥ και θα καταθέσει πρόταση στο κοινοβουλευτικό σώμα, για επέκταση των ληξιπρόθεσμων οφειλών από 3 Οκτωβρίου που ήταν μέχρι σήμερα, στις 15 Δεκεμβρίου».

Ο λόγος που ζητήθηκε η παράταση σύμφωνα με τον κύριο Αντωνίου, είναι γιατί υπάρχει μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων που δεν είναι σε θέση να ολοκληρώσουν εγκαίρως τις διαδικασίες που επιβάλλεται καθώς και είναι σημαντικό να δοθεί χρόνος για να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις με τον φόρο και να εξεταστούν σχετικές ενστάσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Τμήματος Φορολογίας ολόκληρο το ποσό των καθυστερημένων εισπράξεων, από άμεση και έμμεση φορολογία μέχρι το τέλος του προηγούμενου έτους 2016, ήταν 2,2 δις ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα