Οδυσσέας εναντίον όλων - Με ποιους τα βάζει και γιατί (ΒΙΝΤΕΟ)

Λάβρος ο Γενικός Ελεγκτής κατά της Κυβέρνησης, του Γενικού Εισαγγελέα και του Αρχηγού της Αστυνομίας. Ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης, σε σημείωμά του στη Βουλή, καταγγέλλει ότι η Υπηρεσία του βρίσκει κλειστές πόρτες όταν ζητεί στοιχεία για έλεγχο. Η μία περίπτωση αφορά την παραχώρηση πιστολιών και πυρομαχικών σε ιδιώτες και η δεύτερη παραχώρηση στοιχείων για ανείσπραχτα εξώδικα πρόστιμα.

Συγκεκριμένα ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης, σε σημείωμά του προς την Επιτροπή Οικονομικών, κατηγορεί τον πρόεδρο της Δημοκρατίας

ότι εν γνώσει του δεν του δίνουν πληροφορίες σε δύο περιπτώσεις που αφορούν δυνητικά πεδία πολύ υψηλού κινδύνου για πολιτική διαφθορά και άλλου είδους διαπλοκή ή ευνοϊκή μεταχείριση.

«Η πρώτη αφορά άρνηση της Αστυνομίας για πρόσβασή τους σε στοιχεία που αφορούν παραχωρήσεις σε ιδιώτες πιστολιών και πυρομαχικών που ανήκουν στη Δημοκρατία και η δεύτερη αφορά άρνηση της Αστυνομίας να παραχωρήσει στοιχεία για το ποια εξώδικα πρόστιμα δεν έχουν εισπραχθεί, και ενώ δημιουργήθηκε ποινικός φάκελος, στην συνέχεια η υπόθεση αποσύρθηκε χωρίς να εισπραχθεί οποιοδήποτε ποσό».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Σίγμα, ο Γενικός Ελεγκτής είχε ζητήσει ονόματα όσων κατέχουν πιστόλια από την Δημοκρατία και είναι γι’ αυτό το σημείο, που ο Γενικός Εισαγγελέας απέτρεψε το να δοθούν τα ονόματα για λόγους ασφάλειας.

Ωστόσο, τα στοιχεία που χρειαζόταν για οικονομικό έλεγχο τού έχουν υποβληθεί.

Μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών, ο Γενικός Ελεγκτής στο πλαίσιο της παρουσίασης του προϋπολογισμού της Υπηρεσίας του, αναφέρθηκε εκ νέου στο ζήτημα της οικονομικής ανεξαρτησίας της Υπηρεσίας του.

Ταυτόχρονα, ζήτησε από τα κόμματα να σταυρώσουν τα κονδύλια από τον προϋπολογισμό που αφορούν αγορά κτιρίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα