Οδηγοί εγκλωβίστηκαν στους πλημμυρισμένους δρόμους της Λευκωσίας

Πάνω από 200 κλήσεις δέχτηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 2.22 το πρωί, μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τις πρώτες πρωινές ώρες την πρωτεύουσα.

Τα περιστατικά για τα οποία κλήθηκε σε βοήθεια η Πυροσβεστική Υπηρεσία αφορούσαν αντλήσεις όμβριων υδάτων από υπόγειους ή ημιυπόγειους χώρους και άλλα υποστατικά, ρυμούλκηση οχημάτων από πλημμυρισμένους δρόμους και διασώσεις ατόμων που βρίσκονταν εγκλωβισμένα εντός των οχημάτων τους σε πλημμυρισμένους δρόμους, σημείωσε ο κ. Κεττής.

Οι κλήσεις κυρίως αφορούσαν την Επαρχία Λευκωσίας και τις περιοχές Φανερωμένης

, Καϊμακλίου, Αγλαντζιάς , τα κέντρο της πόλης, Στρόβολο, Λατσιά και Δάλι.

Ο κ. Κεττής είπε πως για αντιμετώπιση της κατάστασης κλήθηκε προσωπικό που ήταν εκτός Υπηρεσίας και πως ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκος Τράγκολας από τις 4 το πρωί βρέθηκε στον Κεντρικό Σταθμό της Λευκωσίας για εποπτεία και συντονισμό.

Ωστόσο, μπορεί σε κάποιες από αυτές να μην χρειαστεί τελικά η ανταπόκριση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, γιατί μπορεί να υποχωρήσουν τα νερά", δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέας Κεττής.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία εργάζεται με 20 συνεργεία από τις Επαρχίες Λευκωσίας , Λεμεσού, Λάρνακας και ΕΜΑΚ.

Σε ό,τι αφορά τη Λεμεσό, ανέφερε πως η Πυροσβεστική δέχθηκε από τη 1.19 το πρωί έξι συνολικά κλήσεις που αφορούσαν πτώσεις δέντρων λόγω των ανέμων σε Τραχώνι, Παρεκκλησιά και Αμαθούντα.

‘Όπως είπε, στην Παρεκκλησιά από την πτώση δέντρου αποκόπηκαν καλώδια και το περιστατικό αντιμετωπίστηκε σε συνεργασία με την Αρχή Ηλεκτρισμού.

Επίσης, υπήρξε πτώση δέντρου στο ύψος του γεφυριού Διπόταμου εντός του αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας – Λεμεσού και για την αντιμετώπιση του περιστατικού αυτού ανταποκρίθηκε η ΕΜΑΚ.

Ανέφερε, ακόμη, πως η Πυροσβεστική Υπηρεσία ιεραρχεί τα περιστατικά βάσει της σοβαρότητάς τους και ο κόσμος καλείται να μην καλεί την Πυροσβεστική όταν η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη και δεν χρειάζεται η παρέμβασή της. Επίσης, σημείωσε, εάν έχει ειδοποιηθεί η Πυροσβεστική αλλά έχουν υποχωρήσει τα όμβρια ύδατα, το κοινό καλείται να ειδοποιεί την Υπηρεσία ότι δεν χρειάζεται η ανταπόκρισή της.

Keywords
Τυχαία Θέματα