«Όχι» στο ΓεΣΥ και από τη Γυναικολογική Εταιρεία

Την απόφαση να εισηγηθεί στα μέλη της να μην ενταχθούν στο προτεινόμενο ΓΕΣΥ με τα σημερινά δεδομένα, ανακοινώνει η Παγκύπρια Γυναικολογική και Μαιευτική Εταιρεία.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Η Παγκύπρια Γυναικολογική και Μαιευτική Εταιρεία, σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών της, που πραγματοποιήθηκε στην Λευκωσία, στις 10/1/19, μετά από διεξοδική ενημέρωση και συζήτηση αποφάσισε όπως εισηγηθεί στα μέλη της να

μην ενταχθούν στο προτεινόμενο ΓΕΣΥ με τα σημερινά δεδομένα.

Η Εταιρεία εκφράζει την έντονη ανησυχία και προβληματισμό της για τα κενά, τις ασάφειες, αλλά κυρίως την βιωσιμότητα του προτεινόμενου σχεδίου και των επιπτώσεων που θα έχει στην υγεία των πολιτών τυχόν αποτυχία του.

Επίσης, δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη στον προτεινόμενο σχεδιασμό για αποζημίωση του κόστους των ήδη αγορασμένων, πανάκριβων εξοπλισμών τους οποίους χρησιμοποιούν οι περισσότεροι γυναικολόγοι/μαιευτήρες στο ιατρείο τους για να παρέχουν στον γυναικείο πληθυσμό της Κύπρου την καλύτερη δυνατή διάγνωση και περίθαλψη (π.χ. τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα υπερήχων, κολποσκόπια, μηχανήματα laser κ.α.) και καμία πρόνοια για τη συντήρηση και τα έξοδα αντικατάστασής τους.

Η ΠΓΜΕ στηρίζει τις προσπάθειες του ΠΙΣ που έχουν στόχο τη δημιουργία ενός ποιοτικού και βιώσιμου σχεδίου υγείας για την καλύτερη περίθαλψη όλων των Κύπριων ασθενών.

Keywords
Τυχαία Θέματα