Όχι σε άλλη χαμένη ευκαιρία

ΑΠΟΕΛ
Οι «γαλαζοκίτρινοι» ολοκληρώνουν την προετοιμασία ενόψει του ντέρμπι και θα προσπαθήσουν να στεφθούν πρωταθλητές

Έχασε ήδη αρκετές ευκαιρίες ο ΑΠΟΕΛ για να κάνει δικό του τον τίτλο και κανείς στην ομάδα δεν θέλει να σκέφτεται ότι θα συμβεί κάτι ανάλογο και αυτή την αγωνιστική.

Δύο στροφές πριν από το φινάλε, οι «γαλαζοκίτρινοι» θα κάνουν ό,τι περνά από τα πόδια τους για να πανηγυρίσουν αύριο την κατάκτηση του τίτλου, ώστε να μην κριθεί στο φινάλε.

Όπως όλα τα παιγνίδια των πλέι-οφ, έτσι και

το αυριανό έχει τις δικές του δυσκολίες για τους ποδοσφαιριστές. Το γεγονός ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια ο ΑΠΟΕΛ έπιασε για τα καλά τον αέρα της αιώνιας αντιπάλου δεν προεξοφλεί τίποτα για την έκβαση του αυριανού ματς.

Σε καμία περίπτωση η νίκη δεν είναι εξασφαλισμένη, αν δεν καταβληθεί η απαιτούμενη προσπάθεια - κυρίως, να αποδώσουν οι ποδοσφαιριστές σύμφωνα με τις απαιτήσεις του αγώνα αλλά και σύμφωνα με τις δυνατότητές του. Διότι, σε πολλά παιγνίδια των πλέι-οφ η ομάδα παρουσίασε διακυμάνσεις στην απόδοσή της, με αποτέλεσμα να το πληρώσει με βαθμολογικές απώλειες.

Οι ποδοσφαιριστές πάντως στις μεταξύ τους συζητήσεις στον «Αρχάγγελο» παρουσιάζονται αποφασισμένοι να τελειώσουν τη δουλειά και να γιορτάσουν μαζί με τον κόσμο τους, ώστε να έχουν χρόνο να προετοιμαστούν για τον μεγάλο τελικό κυπέλλου. Ας μην ξεχνάμε ότι σε λιγότερο από δύο εβδομάδες ο ΑΠΟΕΛ θα διεκδικήσει και το τρόπαιο του Κυπέλλου απέναντι στον Απόλλωνα.

Ο Τόμας Κρίστιανσεν προσανατολίζεται να διαφοροποιήσει κάποια πράγματα στην ενδεκάδα που θα επιλέξει. Ειδικά την επιλογή συνύπαρξης των Μοράις, Βινίσιους και Κάνιας στην ενδεκάδα, η οποία απετέλεσε την αιτία για να δεχθεί μεγάλη κριτική στο προηγούμενο ματς, δεν θα την επαναλάβει.

Σύμφωνα με τις ενδείξεις, ο Δανός θα αφήσει στον πάγκο τον Κολομβιανό και θα δώσει θέση βασικού στον Μπερτόλιο, σε μια προσπάθεια να είναι πιο ευέλικτη και πιο δημιουργική η ομάδα.

Αυτή θα είναι η πιο σημαντική αλλαγή στην ενδεκάδα, με την προϋπόθεση να κριθεί έτοιμος από κάθε άποψη ο Πορτογάλος, ο οποίος απεκόμισε πρόβλημα τραυματισμού στο προηγούμενο παιγνίδι και απουσίασε από ορισμένες προπονήσεις. Οι ενδείξεις πάντως είναι θετικές, αφού από την Τρίτη ανέβασε ρυθμούς.

Απ’ εκεί και πέρα, δεν αναμένονται ιδιαίτερες αλλαγές. Κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα οι Βάτερμαν, Μιλάνοφ, Μερκής, Αστίθ και Λάγο δύσκολα θα εκτοπιστούν από τις θέσεις τους. Ακόμη και να προλάβει το ντέρμπι ο Νικόλας Ιωάννου, δύσκολα θα τον εμπιστευτεί ο προπονητής του στην ενδεκάδα, καθώς έχει να αγωνιστεί από τις 26 Απριλίου.

Στις τρεις θέσεις της επίθεσης ο Σωτηρίου είναι σίγουρος, με τους Γιαννιώτα, Αλωνεύτη, Εφραίμ και Μπαράλ να διεκδικούν τις δύο θέσεις για τα φτερά.

Σημειώνεται πως δύσκολα θα είναι στην αποστολή ο Εμπεσίλιο που αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού.

Εισιτήρια... τέλος
Τα εισιτήρια που αναλογούσαν στους φίλους του ΑΠΟΕΛ για το αυριανό ντέρμπι εξαντλήθηκαν. Όπως γνωστοποίησε η διοίκηση χθες το μεσημέρι, τα 2.200 μαγικά χαρτάκια που είχε στη διάθεσή της βρήκαν όλα κατόχους.

Keywords
Τυχαία Θέματα