ΠτΔ: Δεν αποκλείουμε νέα Γενεύη αλλά...

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μιας νέας διάσκεψης στη Γενεύη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. "Εμείς θέλουμε να εξευρεθεί τρόπος επίλυσης του Κυπριακού και όχι τρόπος τερματισμού του διαλόγου, διεμήνυσε μετά το τέλος της συνάντησης με τον Μουσταφά Ακιντζί. Έθεσε ωστόσο ξεκάθαρες προϋποθέσεις για να γίνει κάτι τέτοιο.

Σε δηλώσεις του στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, τόνισε ότι "το κλίμα μπορεί να ήταν καλύτερο σε σχέση με προηγούμενες συναντήσεις, ωστόσο, το καλό κλίμα δεν είναι αρκετό για να υπάρξει ουσιαστική πρόοδος"

Έγινε συζήτηση σε σωρεία

θεμάτων, μεταξύ αυτών "το Περιουσιακό αλλά και ζητήματα που άπτονται της πρώτης ημέρας της λύσης, αν αυτή εξευρεθεί, ιδιαίτερα σε επίπεδο διακυβέρνησης".

Οι δυο ηγέτες "ενημερώθηκαν επίσης για τα αποτελέσματα της συνάντησης με τους διεθνείς χρηματοπιστωτικούς οίκους σχετικά με τα θέματα της Οικονομίας".

Αναστασιάδης και Ακιντζί συμφώνησαν ότι οι διαπραγματευτές θα συνεχίσουν τις συναντήσεις για να ανιχνεύσουν πως μπορούν αν επέλθουν περισσότερες συγκλίσεις.

Στις 17 του Μάη θα γίνει μια επανεκτίμηση όσων έχουν συζητηθεί μέχρι τώρα και της πορείας των συνομιλιών, θα καθοριστούν οι εκκρεμότητες αλλά και το πως θα προχωρήσει η διαδικασία της διαπραγμάτευσης.

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μιας νέας Διάσκεψης στη Γενεύη, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι "για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει η Τουρκία να είναι αποφασισμένη να συζητήσει ουσιαστικά τα ζητήματα ασφάλειας και εγγυήσεων, θα πρέπει να είμαστε πρώτα κατάλληλα προετοιμασμένοι όλοι για μια τέτοια Διάσκεψη. Δεν πρόκειται να δεχθούμε νέα Γενεύη η οποία να δημιουργεί προσδοκίες και τελικά να βρεθούμε προ αδιεξόδου", ξεκαθάρισε ο Νίκος Αναστασιάδης.

"Εμείς θέλουμε να εξευρεθεί λύση και όχι να βρεθεί τρόπος τερματισμού του διαλόγου", τόνισε με νόημα.

"Χωρίς να υπάρχει βούληση για μετακίνηση από θέσεις που προκαλούν προβλήματα δεν μπορεί να υπάρξει πρόοδος, συνέχισε, και δεν νομίζω να είναι η μεθοδολογία αυτό που λείπει", ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα