Ο υπουργός Λακκοτρύπης στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Ο υπουργός ενέργειας της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Γιώργος Λακκοτρύπης, θα μιλήσει την ερχόμενη Πέμπτη, 9 Ιουνίου 2016, στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (Αμφιθέατρο ΟΥΝΕΣΚΟ, 16:00-19:00) για την ενεργειακή πολιτική της χώρας, τις πρόσφατες εξελίξεις στην Κυπριακή ΑΟΖ και την Ανατολική Μεσόγειο.

Ο κ. Λακκοτρύπης προσκλήθηκε από το Πρόγραμμα

Μηχανικών Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Θα αναπτύξει επίσης την πρόοδο στον τρίτο γύρο αδειοδότησης για τις έρευνες υδρογονανθράκων. Όλα αυτά σε μια εποχή κατά την οποία παρατηρείται μεγάλη αστάθεια στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Tον τελευταίο καιρό η Κυπριακή Δημοκρατία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη σύναψη συμφωνιών με τους γείτονες της, με στόχο τον καλύτερο συντονισμό στις έρευνες για το Φυσικό Αέριο. Επίσης εξετάζει τους πιο ευνοϊκούς τρόπους για τη μεταφορά πετρελαίου ή Φυσικού Αερίου από την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου στην Ευρώπη. Ειδικοί θεωρούν πως οι συμφωνίες της Κύπρου με το Ισραήλ, την Αίγυπτο και την Ελλάδα έχουν τεράστια σημασία προς αυτή τη κατεύθυνση. Η πρόθεση της Ρωσίας να μετάσχει και αυτή σε όλα τα προγράμματα για τους υδρογονάνθρακες δίνει ακόμα μεγαλύτερη διάσταση στη τεράστια γεωπολιτική σημασία της Κύπρου στην περιοχή.

Keywords
Τυχαία Θέματα