Ο Βλ. Τζιωρτζής τρέχει με την Κυπριακή σημαία στη Μόσχα

Στη Μόσχα θα βρίσκεται από το βράδυ της Τετάρτης (03/6) ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής, όπου με τη χορηγία των καταστημάτων αθλητικών ειδών Petro Sports, θα τρέξει στον τρίτο φετινό αγώνα της Formula Masters ή Formula Russia, όπως είναι ευρύτερα γνωστή. Πρόκειται για το ρωσικό πρωτάθλημα (οκτώ αγώνων) της Formula 3 που το προσεχές Σαββατοκύριακο επισκέπτεται το αυτοκινητοδρόμιο της Μόσχας, το οποίο εγκαινιάστηκε το 2012, κόστισε 135 εκατ. ευρώ και έχει

χωρητικότητα 30.000 θεατών.


Η Formula Masters, μαζί με τον αγώνα της Formula 4 που προηγείται, αποτελούν … ορεκτικό για την κούρσα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αυτοκινήτων Τουρισμού (WTCC), που θα βρίσκεται στην ίδια πίστα, τις ίδιες μέρες.
Ο Τζιωρτζής θα βρεθεί στην πίστα για τα ελεύθερα δοκιμαστικά την Παρασκευή (05/6), ενώ τεστ θα γίνουν και το Σάββατο (07/6) πριν τις κατατακτήριες δοκιμές και τον πρώτο αγώνα, το απόγευμα της ίδιας μέρας. Η κούρσα της Κυριακής ξεκινάει στις 11 το πρωί. Ο Τζιωρτζής όχι μόνο θα αγωνιστεί με την Κυπριακή σημαία αλλά το όνομα της ομάδας θα είναι Team Cyprus. Πέραν της Ρωσίας, στην Formula Masters εκπροσωπούνται και άλλες χώρες, κυρίως γειτονικές, όπως το Καζακστάν.

«Στόχος το βάθρο»
«Το ότι ο αγώνας τρέχει παράλληλα με το WTCC σημαίνει πως η πίστα θα είναι γεμάτη. Είναι σημαντική η παρουσία φιλάθλων αλλά κυρίως χορηγών, μάνατζερ και ανιχνευτών ταλέντων, που μπορεί να με βοηθήσουν στο επόμενο βήμα της καριέρας μου» λέει ο 18χρονος πιλότος, ο οποίος μόλις τελείωσε το σχολείο και πριν δύο μέρες έδωσε το τελευταίο μάθημα στις Παγκύπριες εξετάσεις.
Πέρσι ο Τζιωρτζής έτρεξε στη Μόσχα, όπου τερμάτισε έκτος. «Στόχος μου είναι φέτος ν’ ανέβω στο βάθρο. Πρόκειται για μια γρήγορη και τεχνική πίστα που πιστεύω ότι μου ταιριάζει» σημειώνει ο Βλαδίμηρος, ο οποίος μετά τα δοκιμαστικά σε Σιλβερστόουν και Βαλένθια το τελευταίο τρίμηνο του 2014, περιορίστηκε στην προπόνηση φυσικής κατάστασης και στα καρτ, περιμένοντας τη μεγάλη ευκαιρία που του δίνεται τώρα.

Αλλαγή πλάνου
Νωρίτερα φέτος ο Βλαδίμηρος είχε ανακοινώσει τη συμμετοχή του στο φετινό πρωτάθλημα της Formula Russia, ξεκινώντας από τον δεύτερο αγώνα στο Καζάν, ωστόσο, η ξαφνική απώλεια ορισμένων χορηγών τον ανάγκασε να αναθεωρήσει τα πλάνα του. «Θέλω να ευχαριστήσω το κατάστημα Petro Sports που πιστεύει σε εμένα και μου δίνει αυτή την ευκαιρία. Ευελπιστώ πως θα πάω καλά στη Μόσχα και ακόμα περισσότεροι θα πιστέψουν σε εμένα, ώστε να τρέξω και στους άλλους πέντε αγώνες του πρωταθλήματος» εξηγεί ο Βλαδίμηρος.
Οι δύο πρώτοι αγώνες της σεζόν έγιναν στον Καζάν και στο Σότσι (στην πίστα της Formula 1) ενώ μετά τη Μόσχα ο επόμενος αγώνας είναι στο Σαφόνοβο (24-25 Ιουλίου) για ν’ ακολουθήσουν κούρσες σε Καζάν (22-23/8), Νίζνι Νόβγκοροντ (28-29/8), Σότσι (12-13/9) και Κρασνάγια Κρεπόστ (2-4/10).

Keywords
Τυχαία Θέματα