Ο Τραμπ υπεραμύνεται της απόλυσης του Διευθυντή του FBI

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υπεραμύνθηκε της απόλυσης του διευθυντή του FBI καταφερόμενος εναντίον των επικριτών του στο Δημοκρατικό Κόμμα που καταδίκασαν την ενέργεια και υποσχόμενος να αντικαταστήσει τον Τζέιμς Κόμεϊ με κάποιον «πολύ καλύτερο».

«Ο Κόμεϊ έχασε την εμπιστοσύνη σχεδόν όλων στην Ουάσινγκτον, Ρεπουμπλικάνων όπως και Δημοκρατικών. Όταν ηρεμήσουν τα πράγματα, θα με ευγνωμονούν», έγραψε ο Τραμπ σε μια σειρά καταχωρίσεων στο Twitter

μία ημέρα αφού απέλυσε των κορυφαίο αμερικανό αξιωματούχο επιβολής του νόμου. Ο Κόμεϊ διεξήγε έρευνα για ενδεχόμενη συνέργεια της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ με τη Ρωσία για να επηρεάσουν το αποτέλεσμα των εκλογών.

Ρωσία για απόλυση Κόμεϊ

Η απόλυση του επικεφαλής του FBI Τζέιμς Κόμεϊ από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ είναι «μια εσωτερική υπόθεση» των ΗΠΑ, δήλωσε σήμερα το Κρεμλίνο προσθέτοντας πως «ελπίζει ότι (η απόλυση αυτή) δεν θα έχει καμιά επίδραση» στις σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες.

«Είναι μια απολύτως εσωτερική υπόθεση των ΗΠΑ, μια κυρίαρχη απόφαση του αμερικανού προέδρου, η οποία δεν έχει απολύτως καμιά σχέση και θα πρέπει να έχει σχέση με τη Ρωσία», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Πηγή: AΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα