Kυρώσεις ΗΠΑ εναντίον Τουρκίας-"Θα καταστρέψω την οικονομία της", λέει ο Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας ότι θα επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία,  λόγω της εισβολής της στη βορειοανατολική Συρία,  δηλώνοντας έτοιμος να καταστρέψει την οικονομία της χώρας εάν συνεχίσει να βαδίζει σε αυτό τον επικίνδυνο δρόμο, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση. 

Σύμφωνα με τα όσα λέει ο Αμερικανός πρόεδρος θα δώσει εντολή ώστε οι δασμοί στον χάλυβα, να επανέλθουν στο 50%, όπως ήταν πριν από τη μείωση που έγινε τον Μάιο, «σεβόμενος την εμπορική συμφωνία 100 δισ. δολαρίων με την Τουρκία».

Παράλληλα, ο Τραμπ δήλωσε

ότι τερματίζει άμεσα τις διαπραγματεύσεις με την Άγκυρα για τη σύναψη εμπορικής συμφωνία ύψους 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Επίσης δήλωσε ότι οι κυρώσεις θα στοχεύουν σε τρέχοντες και πρώην αξιωματούχους, της κυβέρνησης της Τουρκίας, αλλά και οποιοδήποτε άτομο συμβάλλει στη αποσταθεροποίηση της βόρειας Συρίας.

Statement from President Donald J. Trump Regarding Turkey’s Actions in Northeast Syria pic.twitter.com/ZCQC7nzmME

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) October 14, 2019

Νωρίτερα, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι καλωσορίζει οποιαδήποτε χώρα επιθυμεί να βοηθήσει τους Κούρδους στη Συρία, υποστηρίζοντας ότι οι ΗΠΑ δεν πρέπει να διαδραματίσουν κανένα ρόλο στην προστασία της κουρδικής πολιτοφυλακής στη βορειανατολική Συρία.

«Αφήστε τη Συρία και τον Άσαντ να προστατεύσουν τους Κούρδους και να πολεμήσουν την Τουρκία για τα δικά τους εδάφη. Όποιος θέλει να βοηθήσει τη Συρία στην προστασία των Κούρδων είναι καλός για μένα, είτε είναι η Ρωσία, η Κίνα είτε ο Ναπολέων Βοναπάρτης. Ελπίζω ότι όλοι θα τα πάνε περίφημα, είμαστε 7.000 μίλια μακριά!».

Keywords
Τυχαία Θέματα