Ο Σινάν θα υποστηρίξει τον Κιλιτσντάρογλου – Φήμες ότι του προσφέρει υπουργείο

Ο Σινάν Ογάν, σύμφωνα με το στρατόπεδο της αντιπολίτευσης, έχει αρχίσει να ξεκαθαρίζει ότι ετοιμάζεται να υποστηρίξει τον πρόεδρο του CHP και υποψήφιο της Εθνικής Συμμαχίας, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συνομιλίες μεταξύ ανώτερων στελεχών και από τις δύο πλευρές έχουν επίσης ολοκληρωθεί. Οι συνομιλίες συνεχίζονται, κυρίως τηλεφωνικά, και μια συνάντηση μεταξύ των δύο ηγετών, Κιλιτσντάρογλου και Ογάν, αναμένεται να πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 19 Μαΐου,

οπότε και μετά ο Ογάν θα ανακοινώσει την απόφασή του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έλαβε η Gazete Pencere, ο Ογάν ζήτησε συγκεκριμένα το υπουργείο Εσωτερικών, αλλά του προσφέρθηκε επίσης και το υπουργείο Μετανάστευσης, το οποίο θα συσταθεί σε περίπτωση που κερδίσει ο Κιλιτσντάρογλου. Αναφέρεται ότι δεν υπάρχει ακόμη απάντηση σχετικά με αυτές τις δύο προτάσεις που έχουν τεθεί επί τάπητος, αλλά θα επιτευχθεί συμβιβασμός στο τέλος των συνομιλιών. Από την άλλη, σύμφωνα με το επιτελείο και των δύο μετώπων, η πιθανότητα ο Ογάν να υποστηρίξει τον υποψήφιο της Λαϊκής Συμμαχίας Ταγίπ Ερντογάν είναι πολύ αδύναμη. Συγκεκριμένα, είναι γνωστό ότι τόσο ο Ουμίτ Οζντάγ, πρόεδρος του Κόμματος της Νίκης, το οποίο είναι μέρος της Συμμαχίας ΑΤΑ, όσο και ο Ογάν συμφωνούν για τη «μετάβαση στο κοινοβουλευτικό σύστημα».

Σινάν Ογάν στους New York Times: Γιατί να είμαι υπουργός όταν μπορώ να είμαι αντιπρόεδρος;

Από την άλλη, ωστόσο, μιλώντας στους New York Times, ο Σινάν Ογάν δήλωσε ότι θα απαιτήσει μια θέση υψηλή από τον υποψήφιο που θα υποστηρίξει.

«Γιατί να είμαι υπουργός όταν μπορώ να είμαι αντιπρόεδρος;».

Ο Ογάν τόνισε ότι θα απαιτήσει για άλλη μια φορά τον επαναπατρισμό των Σύρων και Αφγανών προσφύγων. Δηλώνοντας ότι εκτιμά την «εργασιακή ηθική» του προέδρου Ερντογάν, ο Ογάν τον επέκρινε ότι δεν συμβουλεύεται αρκετά τους άλλους πριν λάβει αποφάσεις. Αν και ο Ογάν είπε ότι ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου δεν έχει τόσο ισχυρή «εργασιακή ηθική» όσο ο αντίπαλός του, δίνει σημασία στις απόψεις των άλλων. Στη συνέντευξη, ο Ογάν δεν σχολίασε ποια πλευρά ήταν κοντά στο να υποστηρίξει.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σινάν, Κιλιτσντάρογλου – Φήμες,sinan, kilitsntaroglou – fimes