Ο Πρόεδρος Στάινμαγιερ τονίζει τη σημασία που έχουν οι εθνικές εκλογές

«Σήμερα είναι μια σημαντική ημέρα για την Γερμανία. Και μία γιορτή για όλους τους πολίτες της» αναφέρει ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος, Φρανκ Βάλτερ Σταινμάγιερ, σε άρθρο του στην γερμανική εφημερίδα Bild, καθώς, όπως λέει «εσείς έχετε τον λόγο».

«Εσείς αποφασίζετε ποια κατεύθυνση θα πρέπει να πάρει η χώρα μας τα επόμενα τέσσερα χρόνια, ποια κόμματα θα μας εκπροσωπήσουν με ποια δύναμη στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο, ποια κυβέρνηση θα ηγηθεί της χώρας μας» προσθέτει.

Μπορείτε, γράφει ο Γερμανός Πρόεδρος, να καθορίσετε και εσείς τι θα γίνει

από εδώ και πέρα στα μικρά και μεγάλα ζητήματα της εποχής μας.

Σημειώνει ότι η χώρα βρίσκεται ενώπιον μιας πολιτικής μετάβασης «αλλά οι προκλήσεις παραμένουν: Η αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού και των συνεπειών της, η καταπολέμηση της Κλιματικής Αλλαγής, η Ψηφιοποίηση, η Εκπαίδευση και η περίθαλψη, η Εσωτερική και Εξωτερική Ασφάλεια και η ευρωπαϊκή συνεργασία».

«Η Δημοκρατία ζει από την ανάμειξη και την συμμετοχή. Όποιος συμμετέχει ακούγεται. Όποιος δεν ψηφίζει, αφήνει τους άλλους να αποφασίζουν για τον ίδιο» λέει.

Προτρέπει τον κόσμο να ψηφίσει «για να αποφασίσουμε από κοινού -για μια ισχυρή Δημοκρατία και ένα καλό μέλλον. Κάθε ψήφος μετράει - η ψήφος σας μετράει». Γι’ αυτό και σας απευθύνω παράκληση: Πηγαίνετε σήμερα να ψηφίσετε, καταλήγει.

Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Keywords
Τυχαία Θέματα