Ο Πρόδρομος Προδρόμου ενημέρωσε Άγγλους βουλευτές για την Κύπρο

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του, στο Λονδίνο ο κ. Προδρόμου συναντήθηκε με τον βουλευτή Khalid Mahmood, Σκιώδη Υπουργό για την Ευρώπη και τον βουλευτή Fabian Hamilton, Σκιώδη Υπουργό Ειρήνης και Αφοπλισμού και τους ενημέρωσε για τις προσπάθειες που καταβάλλει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης για της επανέναρξη των συνομιλιών με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακκιντζί.

Ακολούθησε

μια εποικοδομητική συζήτηση για το Κυπριακό και επιπτώσεις του Brexit. Συζητώντας την πολιτική του Εργατικού Κόμματος στην Κύπρο, οι Σκιώδεις Υπουργοί, δήλωσαν ότι θα πρέπει να βρεθεί ένας μηχανισμός που θα αντιμετωπίζει τις ανησυχίες για την ασφάλεια όλων των Κυπρίων, αλλά αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει μέσα από το ξεπερασμένο σύστημα εγγυήσεων ή την παρουσία ξένων στρατευμάτων και δήλωσαν ότι αυτό το σύστημα είναι ξεπερασμένο δεν είναι κατάλληλο για τον 21ο αιώνα.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος της Κυπριακής Κυβέρνησης συναντήθηκε επίσης με τον Πρόεδρο και έναν από τους Αντιπροέδρους της APPG για την Κύπρο, τον Sir Roger Gale Πρόεδρο και την Theresa Villiers Αντιπρόεδρο. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζήτησαν τις λεπτομέρειες πτυχών του Κυπριακού, συμπεριλαμβανομένης της ανάγκης για ένα νέο σύστημα ασφαλείας και εγγυήσεων για την Κύπρο, τη μεγάλη σημασία της απόσυρσης ξένων στρατευμάτων, την επιστροφή των προσφύγων σε μέρη όπως η Μόρφου και την επιστροφή της Αμμοχώστου.

Ο κ. Πρόδρομος συναντήθηκε επίσης με τον Εκπρόσωπο του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος για το Brexit, τον κ. Tom Brake. Η συνάντηση επικεντρώθηκε στα ζητήματα που αφορούν τη Βρετανία από την ΕΕ, όπως η εξασφάλιση των δικαιωμάτων των πολιτών και οι συνεχιζόμενες στενές σχέσεις μεταξύ Κύπρου και Βρετανίας που προηγήθηκαν της προσχώρησης των δύο χωρών στην ΕΕ. Συζήτησαν επίσης τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και την υποστήριξη των Φιλελεύθερων Δημοκρατών για τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΑΟΖ της.

Η APPG για την Κύπρο έχει την Ετήσια Γενική Συνέλευση

Πριν από την καθιερωμένη συγκέντρωση Λόμπυ που οργανώνει η Εθνική Κυπριακή Ομοσπονδία για καταδίκη της επετείου της τουρκικής εισβολής με θέμα> «Κύπρος: Η αναζήτηση λύσης», η Διακοινοβουλευτική Επιτροπή για την Κύπρο, (APPG) πραγματοποίησε την ετήσια γενική συνέλευσή της, όπου επανεξελέγη πρόεδρος της ο Sir Roger Gale. Κατά τη διάρκεια της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης, τα μέλη του APPG για την Κύπρο είχαν επίσης ξεχωριστή συνάντηση με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο ο οποίος τους ενημέρωσε για το Κυπριακό και τις συνεχείς προσπάθειες του Προέδρου Αναστασιάδη για την επανέναρξη των συνομιλιών για λύση του Κυπριακού

Η Διακοινοβουλευτική Επιτροπή για την Κύπρο καταρτίστηκε σε σώμα εξής:

Πρόεδρος: Sir Roger Gale

Αντιπρόεδροι: Τερέζα Βιλλιερς, Παμπού Χαραλάμπους, Τζόαν Ράιαν

Γραμματέας: Catherine West

Ταμίας: Ρότζερ Γκότσιφ

Μέλη: Βαρώνη Μάσεϊ του Ντάργκεν, Άνγκους ΜακΝέιλ, Κέιτ Οσάμορ, Μάθιου Οφφορτ, Τζον Κρίερ, Σέρλιλ Μάρρρεϊ

Keywords
Τυχαία Θέματα