Παγκόσμια πρεμιέρα για την 911 Speedster Concept

Η 911 Speedster Concept είναι ένα πρωτότυπο με γνήσιες περγαμηνές. Είναι το μοντέλο που θα ενώνει την ιστορία του γερμανικού εργοστασίου με το πρώτο Porsche 356 ‘No. 1’ Roadster, το οποίο είχε πάρει άδεια κατασκευής την 8η Ιουνίου 1948. Γνήσιος σχεδιασμός και ιστορική ακρίβεια είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της 911 Speedster concept που θα αντικατοπτρίζει όλες τις αξίες και την δυναμική της εταιρείας. Η βάση του

θα προέρχεται από τα τρέχοντα μοντέλα GT της μάρκας και εξελίχθηκε στο Porsche Motorsport Centre, όπου είχε δημιουργηθεί τόσο η 911 GT2 RS όσο και η GT3 RS. Η 911 Speedster Concept έκανε πρεμιέρα σαν μέρος των εορτασμών για τα 70χρονα της Porsche στο Zuffenhausen.

Τα χαρακτηριστικά της 911 Speedster Concept συμπεριλαμβάνουν μικρότερα παράθυρα με τον ανεμοθώρακα να βρίσκεται σε πιο κλειστή γωνία. Σαν αποτέλεσμα, η καμπίνα του θα είναι πολύ πιο αεροδυναμική και θα θυμίζει έτσι την ιστορική Porsche 356 1500 Speedster. Ένα ξεχωριστό κάλυμμα πίσω, από ανθρακονήματα, θα είναι μαζεμένο πίσω από τα καθίσματα και θα καλύπτει τον κλωβό ασφαλείας σε σχηματισμό «double bubble», που αποτελεί παραδοσιακό σχεδιασμό των Porsche από την 911 Speedster του 1988. Μεταξύ των δυο καθισμάτων, βρίσκεται και ένας μικρός ανεμοθώρακας από Plexiglas με την αναγραφή του σήματος των 70 χρόνων της Porsche.

Όπως η αυθεντική 911 Speedster, έτσι και η Concept θα φέρει ένα κάλυμμα το οποίο να μπορεί να προσθέτει ο οδηγός όταν το αυτοκίνητο είναι σταθμευμένο για να μην ενοχλεί η βροχή, εννοώντας πως αυτό το αυτοκίνητο είναι πάντα καμπριολέ εκτός και αν είναι σταθμευμένο. Η παράδοση συνεχίζεται και στους εσωτερικούς χώρους όπου δεν μπορεί να βρει κάποιος κλιματισμό, ραδιόφωνο ή το μοντέρνο σύστημα πλοήγησης.

Τα φτερά, το κάλυμμα του κινητήρα και το πίσω κάλυμμα είναι φτιαγμένα από πολύ ελαφριά υλικά ενώ ο χρωματισμός της (GT Silver και άσπρο) θυμίζει τα πρώτα χρόνια της Porsche στις πίστες του κόσμου. Κάτω από τα καλύμματα όμως, η 911 Speedster Concept βασίζεται πάνω στην τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Το σασί έρχεται απευθείας από την 911 GT3, και ζάντες 21 ιντσών με σχεδιασμό από την Fuchs, που θα φέρουν μόνο ένα κεντρικό μπουλόνι για πρώτη φορά. Οι σχεδιαστές του GT βοήθησαν επίσης να εξελιχθεί και το σύστημα εξάτμισης με άκρες τιτανίου και ένα χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων έξι σχέσεων. Ο εξακύλινδρος κινητήρας επίπεδης παράταξης θα μπορεί να παράγει άνετα άνω των 500 ίππων στις 9.000 στροφές και άνω.

Τα ανοικτά μοντέλα Speedster της Porsche συνδύαζαν ανέκαθεν κορυφαία εμπειρία οδήγησης με φοβερή δυναμική στον δρόμο από το μακρινό 1952. Η αρχή έγινε από την 356 1500 America Roadster, με ένα χειροποίητο σασί αλουμινίου που ζύγιζε μόνο 60 κιλά λιγότερα από την 356 Coupé με τελική ταχύτητα 175 χιλιομέτρων από τον τετρακύλινδρο κινητήρα 70 ίππων. Νούμερα εκπληκτικά για εκείνα τα χρόνια, ενώ παράχθηκε μόλις σε 16 αυτοκίνητα

Keywords
Τυχαία Θέματα