Ο Πιτσιλλίδης για πρώτη φορά υπέρ του Αρχιεπισκόπου (vid)

Στην παραδοχή ότι ήταν σωστή η κίνηση του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β’ να υπογράψει διακήρυξη σύμφωνα με την οποία ο λαός του Ισραήλ απαλλάσσεται επισήμως από την ευθύνη για την καταδίκη και σταύρωση του Ιησού, προχώρησε ο θεολόγος Αντρέας Πιτσιλλίδης.

Τη διακήρυξη υπέγραψε από κοινού με τον Αρχιραβίνο του Ισραήλ Γιόνα Μέτζκερ, στις 5 Δεκεμβρίου του 2011, στη Λευκωσία και η οποία είναι ανάλογη με εκείνη που είχε υπογράψει κατά το παρελθόν ο Πάπας και το Βατικανό.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος θεολόγος «υπερασπίζεται» δημοσίως τον Αρχιεπίσκοπο μετά

τις πολλές φορές που έχουν έρθει σε αντιπαράθεση, λόγω της σφοδρής, εκατέρωθεν, κριτικής που έχει ασκηθεί, με αφορμή διάφορα ζητήματα της λειτουργίας της Εκκλησίας της Κύπρου.

Μιλώντας στην εκπομπή «Όλα στο φως» του Ράδιο Πρώτο, στο πλαίσιο συζήτησης για τις ημέρες του Πάσχα, την Εκκλησία και την απώλεια της πίστης στη σημερινή κοινωνία, ο κος Πιτσιλλίδης ανέφερε ότι το εν λόγω κείμενο τονίζει ότι η ευθύνη δεν βαραίνει συλλογικά το έθνος Ισραήλ.

Πάντως, πρόσθεσε, ο ίδιος είχε εκφράσει κατά το παρελθόν τη θέση ότι, αν παρουσιαζόταν ευκαιρία να υπερασπιστεί τον Αρχιεπίσκοπο, θα το έπραττε δημοσίως, επισημαίνοντας ωστόσο ότι κατά το παρελθόν ο ίδιος ο προκαθήμενος της Εκκλησίας δεν του είχε δώσει την ευκαιρία.

Το σημείο της παραδοχής μπορείτε να το δείτε στο ένατο λεπτό του σχετικού βίντεο.

Keywords
Τυχαία Θέματα