Ο Πένροουζ αναλύει για τον CSEO ενδείξεις για προηγούμενο Σύμπαν

Σειρά διαδικτυακών σεμιναρίων με ηγετικές προσωπικότητες της αστρονομίας και της κοσμολογίας ξεκινά για το παγκόσμιο κοινό του, σήμερα Τρίτη ο Κυπριακός Οργανισμός Εξερεύνησης Διαστήματος (CSEO) με πρώτο τον πατέρα της κβαντικής βαρύτητας και έναν από τους κορυφαίους εμπειρογνώμονες για τις μαύρες τρύπες παγκοσμίως.

Η πρεμιέρα γίνεται σήμερα με τον θρύλο της κοσμολογίας - Σερ Ρότζερ Πένροουζ, ο οποίος μεταξύ άλλων μοιράστηκε το Βραβείο Wolf Prize για τη φυσική με τον Στίβεν Χόκινγκ για το έργο τους σχετικά με το θεώρημα

Penrose-Hawking.

Ο Βρετανός φυσικός αναμένεται να αναπτύξει το θέμα "Μαύρες τρύπες: Παράθυρο στον «χρόνο» πριν από το Big Bang;»  και θα προβεί σύμφωνα με τους διοργανωτές σε μια ανακοίνωση για μια ολοκαίνουργια ανακάλυψη, σχετικά με τη δημιουργία του Σύμπαντος.

Ο Πρόεδρος του CSEO Γιώργος Δανός δήλωσε ότι τις επόμενες δεκαετίες, η εξερεύνηση του διαστήματος πρόκειται να αναπτυχθεί σε μεγάλο βαθμό και πρόσθεσε ότι μεγάλες εταιρείες κάνουν σχέδια και ανακοινώσεις με τολμηρούς στόχους για να φέρουν την ανθρωπότητα πίσω στο φεγγάρι και να κάνουν το ιστορικό βήμα για μετάβαση στον πλανήτη Αρη.

Τα σεμινάρια με τίτλο «2030:SpaceWorks», https://www.space.cy/spaceworks, θα πραγματοποιούνται δύο φορές τον μήνα με φιλοξενούμενους κορυφαίους επιστήμονες του διαστήματος, της  αστρονομίας και της κοσμολογίας.

Τα διαδικτυακά σεμινάρια θα επικεντρωθούν στο μέλλον της εξερεύνησης του διαστήματος, στην επιστροφή του ανθρώπου και την εγκατάστασή του στη Σελήνη, στην μετάβαση της ανθρωπότητας  στον πλανήτη Άρη, στο σύμπαν και στην ευφυή ζωή στο σύμπαν. Τα διαδικτυακά  αυτά σεμινάρια θα μεταδίδονται ζωντανά , θα είναι δωρεάν και αναμένεται να προσεγγίσουν δεκάδες χιλιάδες θεατές παγκοσμίως.
 

Keywords
Τυχαία Θέματα