Ο ΠΑΟΚ εξασφάλισε το υψηλότερο τηλεοπτικό συμβόλαιο της ιστορίας του!

Το deal του ΠΑΟΚ με τη NOVA σφραγίστηκε και επίσημα, με τους «ασπρόμαυρους» να εξασφαλίζουν το υψηλότερο τηλεοπτικό συμβόλαιο της ιστορίας τους. Το στάνταρ ποσό των 7, το οποίο με bonus που είναι σχεδόν απίθανο να μην πιάσει, θα φτάσει σχεδόν στα 8 εκατ. ευρώ!

Ο ΠΑΟΚ επιβεβαίωσε

απόλυτα αυτό που ψιθυριζόταν στην αγορά περί επαναπροσέγγισης από την NOVA με φόντο τη νέα ποδοσφαιρική σεζόν. Οι «ζυμώσεις» των δύο πλευρών απέφεραν μια... ιστορική πρόταση στο τραπέζι του Δικεφάλου και κατ΄επέκταση την επικύρωση της συνεργασίας τους. Κάτι που αποτυπώθηκε και με επίσημο τρόπο από πλευράς Δικεφάλου που γνωστοποίησε τις εξελίξεις με ανακοίνωση που εξέδωσε μία ημέρα πριν την πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Με την απόφασή του να πάρει αποστάσεις κατά τη διάρκεια της περσινής σεζόν, θέλοντας να παραμείνει πιστός στη φιλοσοφία του, να δοκιμάσει και να μετρήσει τις δυνάμεις του σε αχαρτογράφητα νερά, ο ΠΑΟΚ ανέδειξε την άνοδο της αξίας του ονόματός του στην αγορά. Μια αξία που δεν θα μπορούσε και δεν θα επέτρεπαν οι ίδιοι στους εαυτούς τους να κρίνεται με εμπορικούς όρους του 2006.

Ήταν σαφές πως ο ΠΑΟΚ ήθελε και απέδειξε στην αγορά πως η αξία του είναι μεγαλύτερη, ποντάροντας στο «χαρτί» που λέγεται PAOK TV. Και ένα χρόνο μετά, η θεωρία γίνεται πράξη. O ΠΑΟΚ κεφαλαιοποίησε το εγχείρημά του και κρατά στα χέρια του το υψηλότερο τηλεοπτικό συμβόλαιο της ιστορίας του, το στάνταρ ποσό των εφτά εκατ. ευρώ και μπορεί κάλλιστα (σ.σ. θεωρείται σχεδόν απίθανο να μην πιάσει) τα οχτώ για μια σεζόν. Σε απλή μετάφραση και συγκριτικά με τις συζητήσεις που έγιναν πέρσι, εξασφάλισε ένα ποσό αυξημένο κατά 2.3 εκατ. ευρώ, κοινώς αύξηση της τάξεως του 48.9% για το στάνταρ ποσό των 7 και ύψους 70% για τα 8!

Και όλο αυτό ανεξάρτητα από τους στόχους και τις προσδοκίες που απορρέουν από την ομάδα. Νούμερα που προκαλούν ίλιγγο αν σκεφτεί κανείς πως πρόκειται για το εγγυημένο κατώτερο ποσό που εξασφαλίζει από τη συμφωνία του με τo συνδρομητικό κανάλι. Ποσό που μπορεί να εκτοξευθεί σαφώς ακόμη περισσότερο μέσα από τα bonus και τις επιτυχίες της ομάδας που έχουν προβλεφθεί στη σχετική συμφωνία με τους επιτελείς της νέας διοίκησης της συνδρομητικής τηλεόρασης. Των ανθρώπων -δηλαδή- που ανέλαβαν να διορθώσουν τα κακώς κείμενα της προηγούμενης, κάνοντας στροφή και ανοίγοντας δίαυλο επικοινωνίας με τον ΠΑΟΚ κάτω από διαφορετικές συνθήκες.

Στον ΠΑΟΚ -μάλιστα- δεν έκρυβαν την ικανοποίηση τους για το γεγονός ότι η νέα ιδιοκτησία υπό τη διοίκηση του κ.Σταθόπουλου αντιμετώπισε τον σύλλογο με σεβασμό και του έδωσε αυτό που του αξίζει. Κάτι που βάζει νέες βάσεις στη σχέση των δυο πλευρών για το αύριο, με νέα δεδομένα.

Αξιοσημείωτο είναι αναμφίβολα και το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ κατάφερε με τη στάση του και τη σύμφωνη γνώμη του Παναθηναϊκού να λειτουργήσουν από κοινού με γνώμονα το συλλογικό συμφέρον δεδομένου πως αποτέλεσαν «ασπίδα» προκειμένου να βρουν τηλεοπτική στέγη και πέντε ομάδες, οι οποίες μέχρι πρότινος παρέμεναν στον αέρα καθώς εμπορικά ήταν αδύνατον να λειτουργήσουν μεμονωμένα και ανεξάρτητα.

Σημαντική παράμετρος για τους «ασπρόμαυρους», αποτελεί το γεγονός πως το PAOK TV θα συνεχίσει την πορεία του, καθώς, θα μεταδώσει εικόνα από τις εντός έδρας αναμετρήσεις του Δικεφάλου σε όλο τον κόσμο, εκτός Ελλάδας και Κύπρου. Οι φίλοι του Δικεφάλου που διαμένουν στο εξωτερικό και αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή το εν λόγω εγχείρημα, θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν τις υπηρεσίες που παρέχει το PAOK TV στους συνδρομητές του, εξασφαλίζοντας είτε μεμονωμένα είτε ετήσια συνδρομή με το κόστος να ανέρχεται στα 79.90 ευρώ. Αναμφίβολα έπαιξε και αυτό σημαντικό ρόλο στην επίτευξη του «χρυσού» deal με τη NOVA.

Keywords
Τυχαία Θέματα