Ο Όμιλος CTC πιστοποιημένος «Εργοδότης Ισότητας»

Μια σημαντική διάκριση πέτυχε ο Όμιλος CTC, ένας από τους μεγαλύτερους εργοδότες στην Κύπρο. Ο Εθνικός Φορέας Πιστοποίησης Επιχειρήσεων για την Εφαρμογή Καλών Πρακτικών για την Ισότητα των Φύλων στο Εργασιακό Περιβάλλον έχει ενημερώσει πρόσφατα ότι, στη συνεδρία του στις 7 Απριλίου 2021,  ο Όμιλος CTC έχει πιστοποιηθεί ως «Εργοδότης Ισότητας». Σημειώνεται ότι οι Εταιρείες του Ομίλου έλαβαν και στο παρελθόν πιστοποίηση για συγκεκριμένες καλές πρακτικές.

Η πιστοποίηση ως «Εργοδότης

Ισότητας» αφορά στην εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου συστήματος προώθησης της ισότητας των φύλων στον εργασιακό χώρο, σε όλους τους τομείς και δραστηριότητες του Ομίλου. Μεταξύ άλλων, ο Όμιλος αξιολογήθηκε για τις πρακτικές που ακολουθεί σε τομείς, όπως προσλήψεις, προαγωγές, επαγγελματική κατάρτιση, αξιολόγηση απόδοσης, ίση αμοιβή, συμφιλίωση επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής, παρενόχληση / σεξουαλική παρενόχληση. Για την αξιολόγηση εξετάστηκαν όλες οι πολιτικές και διαδικασίες που εφαρμόζονται, ενώ μέρος της αξιολόγησης αποτέλεσε και η συμπλήρωση ενός ερωτηματολογίου, το οποίο απεστάλη σε 190 μέλη του προσωπικού από το Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων, του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Συγχαίροντας τον Όμιλο CTC, ο Εθνικός Φορέας Πιστοποίησης Επιχειρήσεων τόνισε ότι η  πιστοποίηση αυτή αποτελεί επιβράβευση της δέσμευσης του Ομίλου για προώθηση της ίσης μεταχείρισης και των ίσων ευκαιριών μεταξύ ανδρών και γυναικών σε όλα τα επίπεδα και δραστηριότητές του.

Η επίτευξη και επίσημη πιστοποίηση της ισότητας μεταξύ ανδρών και γυναικών στους χώρους εργασίας συντείνει στη δημιουργία μιας δίκαιης κοινωνίας, όπου όλοι μπορούν να συμμετέχουν ισότιμα και όπου ο καθένας έχει την ευκαιρία να εκπληρώνει τις δυνατότητές του, όπως αναφέρεται και στο σχετικό Οδηγό του Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων. Κατατάσσει, επίσης, τον Όμιλο CTC ανάμεσα στις επιχειρήσεις – πρότυπα εργασιακού περιβάλλοντος και τον καθιστά εργοδότη προτίμησης για στελέχη που επιλέγουν να εργαστούν σε έναν οργανισμό με κύριο μέλημά του τον άνθρωπο.

Keywords
Τυχαία Θέματα