Ο Όλσεν "κρέμασε" τον ΠΑΟΚ (βίντεο)

Μία γκάφα του Όλσεν πέταξε στα σκουπίδια την προσπάθεια του ΠΑΟΚ κόντρα στη Ντόρτμουντ. Ο Δικέφαλος προηγήθηκε με γκολάρα του Μακ, αλλά ο Σουηδός γκολκίπερ "κρέμασε" την ομάδα του και χάθηκαν δύο πολύτιμοι βαθμοί (1-1).

Η εικόνα του αγώνα

Ο ΠΑΟΚ μπήκε νευρικός στον αγωνιστικό χώρο και στο 3' η Ντόρτμουντ πλησίασε το γκολ. Ο Ρόις "τσίμπησε" την

μπάλα για τον Χόφμαν, ο οποίος με "κεραυνό" από το ύψος της περιοχής την έστειλε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ολσεν.

Ο "Δικέφαλος" προσπαθούσε να αναπτυχθεί, κυρίως, από τον άξονα ώστε να πάρει την μπάλα στα πόδια του ο Μπερμπάτοφ ή να βγει ο ταχύτατος Μακ στην αντεπίθεση. Η Μπορούσια στο πρώτο τέταρτο είχε, πάντως, τον έλεγχο του ματς και στο 12' ο Μπέντερ με κοντινή κεφαλιά απείλησε τον Ολσεν, ενώ στο 15' ο Χόφμαν σούταρε, αλλά η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στην αγκαλιά του Σουηδού.

Στο 24' ο ΠΑΟΚ κινδύνεψε δύο φορές. Αρχικά μετά από κάθετη του Γιανουζάι στον Κάστρο και σουτ του τελευταίου που απέκρουσε με τα πόδια ο Ολσεν και δευτερόλεπτα αργότερα με σουτ του Μεχιταριάν που χτύπησε σε σώματα και πέρασε κόρνερ. Ο Κόστα στο 28' έσωσε τον ΠΑΟΚ, όταν πρόλαβε και βρήκε την μπάλα, αλλάζοντάς την πορεία, προ του Ρόις, ο οποίος ετοιμαζόταν να σκοράρει με προβολή από την μικρή περιοχή.

Ο ΠΑΟΚ στο 34' βρήκε τον τρόπο να "τρυπήσει" την άμυνα της Ντόρτμουντ και να προηγηθεί στο σκορ. Ο Τζιόλης με μακρινή πάσα ακριβείας έβγαλε τον Μακ απέναντι από τον Βαϊντενφέλερ, ο Σλοβάκος προχώρησε και με άπιαστο σουτ έστειλε την μπάλα στον ουρανό της εστίας, γράφοντας το 1-0.

Ο "Δικέφαλος" αναθάρρησε και στο 37΄ ο Μπερμπάτοφ θα μπορούσε να σημειώσει το 2-0. Ο Βούλγαρος υποδέχθηκε την μπάλα μέσα στην περιοχή, σούταρε με την μία, αλλά δεν βρήκε στόχο. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου η μπάλα έφτασε τον Βάιγκλ στην μικρή περιοχή, έπειτα από εκτέλεση φάουλ, όμως, ο νεαρός χαφ αιφνιδιάστηκε δίνοντας την ευκαιρία στον Ολσεν να μπλοκάρει.

Ένα λεπτό μετά το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο διαιτητής διέκοψε προσωρινά τον αγώνα για να γίνουν συστάσεις από τα μεγάφωνα, γιατί οι οπαδοί της Ντόρτμουντ άναψαν πυρσούς και κάποιους απ' αυτούς τους εκτόξευσαν στην θύρα των επισήμων. Ωστόσο, η ένταση έληξε σύντομα, με την άμεση επέμβαση της Αστυνομίας.

Στα αγωνιστικά στο 51' ο Σούμποτιτς απομάκρυνε τελευταία στιγμή με κεφαλιά την μπάλα, πριν Σάμπο και Μπερμπάτοφ προλάβουν να γίνουν επικίνδυνοι στο πεδίο δράσης του Βαϊντενφέλερ. Ο Μπερμπάτοφ στο 59' έγινε κάτοχος της μπάλας στον χώρο του κέντρου, προσπέρασε έναν αντίπαλό του και προσπάθησε να κρεμάσει τον τερματοφύλακα της Ντόρτμουντ περίπου από τα 35 μέτρα, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι.

Ενα σουτ του Ροντρίγκες υπό καλές προϋποθέσεις στο 64' δεν ανησύχησε τον Βάιντενφέλερ, ενώ στο 71' ο Ολσεν απέκρουσε εντυπωσιακά εκτέλεση φάουλ του Ρόις. Στο επόμενο λεπτό, ωστόσο, ο Σουηδός γκολκίπερ μπερδεύτηκε μετά από γέμισμα του Κάστρο και η Ντόρτμουντ ισοφάρισε σε 1-1.

Στο 81' ο Ζάιρο έχασε μοναδική ευκαιρία, όταν μπήκε στα καρέ των φιλοξενουμένων, προτίμησε να σουτάρει από πολύ πλάγια θέση, αντί να πασάρει στον Μπερμπάτοφ στο σημείο του πέναλτι, και ο Βαϊντενφέλερ απέκρουσε με τα πόδια. Ο Ολσεν στο 87' επενέβη σωτήρια μετά από κόντρα σε αμυντικό του ΠΑΟΚ και στο 88' σουτ του Πάρκ έφυγε μόλις άουτ, στην τελευταία αξιόλογη φάση του παιχνιδιού.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Ολσεν, Βίτορ, Κόστα, Τζαβέλλας, Σάμπο, Τζιόλης, Κάτσε (85' Χαρίσης), Κωνσταντινίδης, Ροντρίγκες, Μακ (73' Ζάιρο), Μπερμπάτοφ (89' Πέλκας)

Ντόρτμουντ: Βαϊντενφέλερ, Πίστσεκ, Σούμποτιτς, Βάιγκλ (66' Σμέλτσερ), Μπέντερ, Χόφμαν, Γιανουζάι (84' Λάιτνερ), Κάστρο, Μεχιταριάν (66' Ράμος), Ρόις

Keywords
Τυχαία Θέματα