Ο μικρός Λάμπρος έχει σήμερα γενέθλια

Σήμερα ο μικρός Λάμπρος Καλλένος γιορτάζει τα 6α του γενέθλια. Για ακόμη μια χρονιά τα γιορτάζει μακριά από το σπίτι του, στο Ισραήλ όπου νοσηλεύεται αυτή τηn περίοδο στο ιατρικό κέντρο «Sheba».

Το χαμογελαστό παιδάκι από το Δάλι εξακολουθεί να δίνει τη δική του μάχη ζωής από τότε που έχει διαγνωστεί με μια σπάνια ασθένεια, με την ονομασία Kaposi Lymphangiomatosis.

Πριν λίγο καιρό σε δημοσίευμα της «Σ» ο καθηγητής και Διευθυντής στο «Sheba», Yitshak Kreiss ανέφερε ότι είναι αισθητή η βελτίωση της υγείας του μικρού Λάμπρου Καλλένου και «είναι επίσης στόχος μας να

μπορέσει μια μέρα ο Λάμπρος να επιστρέψει στο σπίτι του, στην πατρίδα του, μαζί με την οικογένειά του. Να ζήσει, δηλαδή, μια φυσιολογική ζωή».

Το μήνυμα στο facebook

Η ‘Εθελοντική ομάδα στήριξης του Μικρού Λάμπρου’ σε ανάρτηση στο facebook έδωσε το δικό της μήνυμα και ευχές για τα γενέθλια του μικρού Λάμπρου. Δείτε αυτούσια την ανάρτηση:

Σήμερα έχουμε τα 6α μας γενέθλια! Όπως κάθε παιδί έτσι και ο Λάμπρος μας αυτή τη μέρα την νιώθει πιο ξεχωριστή! Γιατί να μην την νιώθει άλλωστε; Είναι η μέρα που επιβεβαιώνει ότι παρόλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει καθημερινά βγαίνει πάντα νικητής! Ο μικρός μας άγγελος συνεχίζει τον αγώνα στο Ισραήλ με το ίδιο σθένος και αποφασιστικότητα, προτάσσοντας τον καθρέφτη της ψυχής του, το γνωστό του ευλογημένο γλυκό χαμόγελο.

Η ανάκαμψη της υγείας του, παρά τις αρνητικές προβλέψεις των γιατρών που έχουν εμπλακεί με την περίπτωση του, ήταν κάτι το πρωτοφανές και το ανεξήγητο. Αυτό οφείλεται στην αγάπη του Λάμπρου για τη ζωή και στην ιατρική ομάδα του Ισραήλ που εστιάστηκαν ιδιαίτερα στο πρόβλημα του.

Φυσικά, παρόλο που η κατάσταση του έχει βελτιωθεί, δεν παύει να είναι εύθραυστη και σοβαρή, όπως πριν από περίπου 2 μήνες όπου υπήρξε υποτροπή στην υγεία του και χρειάστηκε να νοσηλευτεί στην εντατική μονάδα παρακολούθησης για 2 βδομάδες. Στο Ισραήλ έχει συσταθεί εδώ και καιρό μια ιατρική ομάδα που διεξάγει μια μεγάλη έρευνα με στόχο να εξευρεθεί θεραπεία για την σπάνια αυτή ασθένεια του Λάμπρου. Μέσα από την έρευνα έχουν προχωρήσει σε μια άλλη ειδική θεραπεία που εφαρμόζεται για πρώτη φορά με απώτερο σκοπό να αντιμετωπίσουν τις επιπλοκές αυτής της ασθένειας. Έχουν προχωρήσει στη χορήγηση ενός φαρμάκου (Thalidomide) που χρήζει ιδιαίτερης παρακολούθησης.

Πρόκειται για μια δραστική ουσία που έγινε γνωστή στην ιατρική κοινότητα αφού σε παγκόσμια κλίμακα δεν υπήρξε ποτέ άλλο φάρμακο που προκάλεσε μια τραγωδία ανάλογη με εκείνη που προκάλεσε το thalidomide το οποίο ξεκίνησε να χορηγείται το 1957 και αποσύρθηκε το 1962. Παρά την αρνητική εικόνα που δημιούργησε αυτό το φάρμακο παγκόσμια, οι ερευνητές στο Ισραήλ προχώρησαν στην παρασκευή και χορήγηση του, είναι ιδιαίτερα αισιόδοξοι και πιστεύουν ότι θα βοηθήσει στην περίπτωση του Λάμπρου, προχωρώντας την ιατρική ένα βήμα παραπέρα και δίνοντας ελπίδα στους πάσχοντες.

Επικεφαλής αυτής την ερευνητικής ομάδας είναι ο καθηγητής Yitshak Kreiss ο οποίος σε πρόσφατη συνέντευξή του στην εφημερίδα «Σημερινή» μίλησε ανοικτά για το πρόβλημα του Λάμπρου και επισήμανε τον στόχο της ιατρικής του ομάδας που είναι μέσα από την νέα θεραπεία που λαμβάνει να μπορέσει μια μέρα να επιστρέψει στην πατρίδα του με την οικογένειά του για να μπορέσει να ζήσει μια φυσιολογική ζωή. Αυτή είναι και η προσωπική μας ευχή για τα 6α γενέθλια του Λάμπρου, ευχόμαστε όλα τα επόμενα γενέθλια να τα απολαμβάνει στη θαλπωρή του σπιτιού του στο Δάλι, παρέα με όλη του την οικογένεια!

Η ομάδα του Sigmalive εύχεται στον μικρό Λάμπρο χρόνια πολλά και σύντομα η περιπέτεια της υγείας του να τελειώσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα