Ο Μαρσιάλ απέναντι στα ρεκόρ!

Ο Άντονι Μαρσιάλ έχει ξεκινήσει εκπληκτικά την καριέρα του στην Mάντσεστερ Γιουνάιτεντ και το FourFourTwo του gazzetta.gr γράφει για τα ρεκόρ που μπορεί να καταρρίψει.

Ο Λουίς Φαν Χαάλ προσπαθεί να προστατέψει το νέο hot όνομα του Old Trafford, ωστόσο ο ίδιος φροντίζει να ανεβάζει τον πήχη ολοένα και ψηλότερα, προκαλώντας πανικό στους οπαδούς της Γιουνάιτεντ.

«Δείχνει μεγάλη ποιότητα, αλλά πρέπει να μείνουμε προσγειωμένοι», τόνισε ο Ολλανδός manager μετά τη νίκη επί της Ίπσουιτς. Ο 19χρονος έμεινε στον πάγκο, ωστόσο πέρασε ως αλλαγή και σημείωσε το τέταρτο γκολ του σε ισάριθμα ματς συνολικά με τη φανέλα της νέας του ομάδας: Έχει παίξει δύο φορές στο Πρωτάθλημα, μία στο League Cup και μία στην Ευρώπη.

Όταν η Γιουνάιτεντ αποφάσισε την τελευταία μέρα των μεταγραφών να δαπανήσει 36 εκατομμύρια λίρες (τα οποία μπορούν να φτάσουν μέχρι 58) για την απόκτηση ενός νεαρού Γάλλου από τη Μονακό, αρκετοί έκαναν λόγο για κίνηση πανικού, η οποία δεν άξιζε τα χρήματά της και σε καμία περίπτωση δεν θα κατάφερνε να τα δικαιολογήσει. Ο ίδιος ο Φαν Χάαλ είχε τονίσει ότι το ποσό δείχνει τον «τρελό κόσμο στον οποίο ζούμε». Η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική.

Οι συγκρίσεις με τον Τιερί Ανρί ξεκίνησαν νωρίς, χάρη στο στιλ και στην ευκολία που στέλνει την μπάλα στα δίχτυα και δημιουργεί επικίνδυνες καταστάσεις για τις αντίπαλες άμυνες. Κάποιοι, έκαναν ήδη flash back στα πρώτα χρόνια του Κριστιάνο Ρονάλντο επί Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Προφανώς, είναι πολύ νωρίς για να βγουν συμπεράσματα, ωστόσο οι επιδόσεις του πιτσιρικά δεν παύουν να εντυπωσιάζουν, γεγονός που έκανε τα αγγλικά Μedia να εστιάσουν στα ρεκόρ που μπορεί να καταρρίψει στο άμεσο μέλλον.

Ακόμα και ποδοσφαιριστές όπως ο Ρούνεϊ ή ο Φαν Νίστελροϊ, που είχαν ξεκινήσει εκπληκτικά την καριέρα τους στο Old Trafford, είχαν μείνει στα τρία γκολ στα πρώτα τους τέσσερα ματς. Ο Ρονάλντο με τον Τέβες δεν είχαν βρει ακόμα δίχτυα, ενώ μόνο ο Φαν Πέρσι είχε ισάριθμα τέρματα! Στο παιχνίδι με την προβληματική Σάντερλαντ, μπορεί να ξεπεράσει τον Ολλανδό και να αρχίσει να γράφει ρεκόρ.

Πρώτος «Διάβολος» στην Premier League

Στην Premier League κανείς «Κόκκινος Διάβολος» δεν έχει βάλει τρία γκολ στα πρώτα του ματς (χωρίς Κύπελλα, Ευρώπη κτλπ). Ο Λουίς Σαχά και ο Φεντερίκο Ματσέντα ήταν οι δύο ποδοσφαιριστές που είχαν γραφτεί στον πίνακα των σκόρερ στις δύο πρώτες συμμετοχές τους, ωστόσο ο Μαρσιάλ τους έφτασε κι αν στείλει τη μπάλα στα δίχτυα στην αναμέτρηση με τις «Μαύρες Γάτες» θα γράψει από νωρίς το όνομά του στα βιβλία με τα ρεκόρ της ομάδας της Γιουνάιτεντ.

43 χρόνια μετά...

Το Πρωτάθλημα Αγγλίας αναβαθμίστηκε σε Premier League το 1992. Ακόμα και στα χρόνια της... παλιάς καλής First Division όμως, ο τελευταίος που έκανε το 3/3 ήταν ο Ίαν Στόρεϊ-Μουρ, ο οποίος, έχοντας δείξει την τρομερή σχέση του με τα δίχτυα στη Νότιγχαμ Φόρεστ, αποκτήθηκε από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 1972 και προστέθηκε στην μηχανή των Μπόμπι Τσάρλτον, Τζορζ Μπεστ και Ντένις Λο. Παρότι δεν είχε διάρκεια στο Μάντσεστερ, παραμένει ο... τελευταίος που σκόραρε στα τρία του πρώτα ματς. Ο 19χρονος μπορεί να τον ξεπεράσει.

Η πιο γρήγορη... πεντάρα

Ο Φαν Πέρσι και ο Σάχα έχουν πετύχει πέντε γκολ σε πέντε ματς, όντες οι οι πιο γρήγοροι «Κόκκινοι Διάβολοι» που έφτασαν τον συγκεκριμένο αριθμών τερμάτων στο ξεκίνημα της νέας καριέρας τους. Ο Μαρσιάλ έχει ήδη τρία σε δύο ματς, οπότε αν σκοράρει δις απέναντι στη Σάντερλαντ τους φτάνει και έχει μπροστά του... αρκετό χρόνο για να βάλει το πήχη πολύ ψηλά για τον επόμενο. Ακόμα όμως κι αν δεν τους φτάσει με τις «Μαύρες Γάτες», μπορεί να το κάνει στο επόμενο ματς.

Πολυβόλο

Το επόμενο ρεκόρ φαντάζει πολύ δύσκολο να καταρριφθεί, ωστόσο αν τα καταφέρει, θα γίνει από πολύ νωρίς θρύλος! Ο Μίκι Κουίν είναι ο μοναδικός παίκτης που έχει σκοράρει και στις έξι πρώτες εμφανίσεις του στο Πρωτάθλημα, με τη φανέλα της Κόβεντρι το 1992. Για να τον ξεπεράσει ο Μαρσιάλ, πρέπει να σκοράρει στο ματς με την Σάντερλαντ και στη συνέχεια στο Emirates με την Άρσεναλ, στο Goodison Park με την Έβερτον, στο Old Trafford με την Σίτι και στο Selhust Park με την Κρίσταλ Πάλας. Αν κάνει κάτι τέτοιο, τότε θα απειλήσει και το σερί των 10 συνεχόμενων γκολ του Φαν Νίστελροϊ από το 2003 (όχι στο ξεκίνημα).

Ο καλύτερος teenager

Ο Ρόμπι Κιν έχει το ρεκόρ του ποδοσφαιριστή K-20 με τα περισσότερα γκολ στα πρώτα 10 του ματς στην Πρέμιερ Λιγκ, έχοντας βρει δίχτυα έξι φορές. Ο Μαρσιάλ δείχνει ικανός να τον ξεπεράσει, ενώ μπορεί να χτυπήσει και τα 25 γκολ που σημείωσε ο Φάουλερ την σεζόν που έκλεισε τα 20, το 1994. Ο teenager που... έμεινε teenager με τα περισσότερα γκολ σε μια σεζόν είναι ο Μάικλ Όουεν, έχοντας 18 το 1997/98 και το 1998/99. Ο Γάλλος θα γίνει 20 τον Δεκέμβριο, οπότε δεν απειλεί τον «Μιχαλάκη».

Το 10 στα... 10

Ο τελευταίος teenager που σημείωσε διψήφιο αριθμό τερμάτων σε μια σεζόν με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν ο Γουέιν Ρούνεϊ. Στην παρθενική του πλήρη σεζόν, το 2004/05, έφτασε τα 11 και από τότε έχει κάθε χρονιά διψήφιο αριθμό. Αν συνεχίζει σε αυτό το ρυθμό, ο Μαρσιάλ μπορεί να τον ξεπεράσει πριν μπει το 2016...

Keywords
Τυχαία Θέματα