Η περηφάνια Σαββίδη για τον καθαρό ΠΑΟΚ

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για όσους προσπαθούν να δημιουργούν εντυπώσεις με την διαιτησία του Σιδηρόπουλου αλλά και για την υπερηφάνεια του Σαββίδη για τον καθαρό ΠΑΟΚ.

Επειδή πάμε πάλι να… μπερδευτούμε (αν και μιλάμε την ίδια γλώσσα και σχολιάζουμε τα ίδια γεγονότα) πρέπει να σταθούμε σε κάποια σημεία που αφορούν το Ελληνικό ποδόσφαιρο, με αφορμή το τελευταίο ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, το αποτέλεσμά του και φυσικά την απόδοση

του διαιτητή Σιδηρόπουλου.

Στο τέλος της αναμέτρησης, ο ψύχραιμος Δημήτρης Μελισσανίδης, παρά την πίκρα της ήττας, είπε (στη NOVA) ότι ΑΚΡΙΒΩΣ έγινε στην Τούμπα: «Ωραίο παιχνίδι, σε καλή ατμόσφαιρα, με άριστη φιλοξενία και… μπορώ να πω ότι ο διαιτητής ήταν άριστος. Μπορεί να ήταν πέναλτι του Σιμόες, θα το δούμε στην τηλεόραση, αλλά με τέτοιες διαιτησίες ομορφαίνει το Ελληνικό ποδόσφαιρο».

Καταλαβαίνουν όσοι… κάνουν από προχθές ότι… δεν καταλαβαίνουν; «Και πέναλτι να ήταν… ο διαιτητής ήταν άριστος και τέτοιες διαιτησίες ομορφαίνουν το Ελληνικό ποδόσφαιρο».

Ο Μελισσανίδης (ο πρώτος που θα μπορούσε να δημιουργήσει εντυπώσεις) ξέρει τα αυτονόητα και λέει: Το ΕΝΑ λάθος (ή και δύο-τρία-τέσσερα μοιρασμένα όμως) του διαιτητή σε ένα παιχνίδι, δεν διαμορφώνουν μία κακή διαιτησία, πολύ περισσότερο μία «στημένη» διαιτησία. Ξέρει ο Μελισσανίδης, ότι στην Ελλάδα πλέον, οι κακές-στημένες- επηρεασμένες από το σύστημα διαιτησίες, είναι αυτές που «σπρώχνουν» μία ομάδα με 15-20-25 μονόπατα (κυρίως μικρά, μη τηλεοπτικά) λάθη σε ΚΑΘΕ ματς.

Η απόδοση του Σιδηρόπουλου ήταν όμοια με αυτή του Λαμπρόπουλου στον περσινό ημιτελικό Ολυμπιακού-ΑΕΚ; Ήταν ίδια με αυτή του Αρετόπουλου στο περσινό 1-2 (κατά άλλους 1-3 λόγω του οφσάιντ Τζανδάρη) του Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα, όπου ο ΠΑΟΚ κέρδισε 3,5 φάουλ και δύο πλάγια; Ποια διαιτησία επηρεάζει την γενική-συνολική εικόνα, αλλά ΚΥΡΙΩΣ την ψυχολογία των παικτών που αδικούνται; Αυτή του ενός λάθους, ή αυτή των 20 μικρών λαθών που γίνεται κατ’ επανάληψη;

Λίγο μετά από τον Μελισσανίδη, μίλησε ο Ιβάν Σαββίδης. Μεταξύ άλλων, τόνισε: «Εγώ έχω συνδέσει τη ζωή μου με τον ΠΑΟΚ και όλο αυτό το χρόνο, μπορώ να πω ότι όσους βαθμούς πήραμε, του κερδίσαμε μόνοι μας. Η συνείδηση του ΠΑΟΚ είναι καθαρή και ο ΠΑΟΚ απαιτεί την ίδια συμπεριφορά σε όλες τις ομάδες».

Έτσι ακριβώς είναι… Ο ΠΑΟΚ είναι ΚΑΘΑΡΟΣ, ο ΠΑΟΚ δεν είναι πουθενά μπλεγμένος, ΚΑΝΕΙΣ άνθρωπος του ΠΑΟΚ δεν κατηγορείται για οποιαδήποτε συμμετοχή στις δύο εγκληματικές οργανώσεις, κανείς δεν ακούγεται σε συνομιλίες για στημένα, για εκβιασμούς, για στοίχημα, για ορισμούς διαιτητών, αποφάσεις δικαιοδοτικών οργάνων.

Για να πάμε και πάλι στα αυτονόητα που συχνά-πυκνά πρέπει να θυμίζουμε, ο ΠΑΟΚ είναι απλά, μία από τις μεγάλες ομάδες της Ελλάδας, που δύο φορές θα ευνοηθούν και μία θα αδικηθούν. (Εκτός και αν διεκδικεί το πρωτάθλημα, οπότε με Καλλονή, Λεβαδειακό, Τρίπολη και λοιπούς μικρομεσαίους σε εκτός έδρας ματς, τον παίζουν λες και αυτός είναι ο Ποσειδώνας Μηχανιώνας και αντιμετωπίζει την Ρεάλ…).

Έτσι δεν γίνεται σε όλο τον φυσιολογικό ποδοσφαιρικό κόσμο λοιπόν; Όλοι ευνοούνται και όλοι αδικούνται. Τα μεγαλύτερα μεγέθη βεβαίως ευνοούνται λίγο πιο συχνά…

Όχι στην Ελλάδα βέβαια, που ένα σύστημα ολόκληρο, καταφέρνει με διάφορους τρόπους να ευνοείται 25 φορές μια ομάδα, να τον παίζουν τρεις φορές στα ίσια και τις δύο που θα αδικηθεί… κατά λάθος, να αναζητάμε την τύχη των διαιτητών σε άλλες δραστηριότητες (Δαλούκας, Κύρκος, Κωνσταντινέας) αλλά όχι στο ποδόσφαιρο.

Για το ένα λάθος του Σιδηρόπουλου (που έχει αποδείξει ποιος είναι με την εξέλιξή του στην Ευρώπη –όπως και οι Τριτσώνης-Κουκουλάκης- κόντρα σε Γιάχους, Παππάδες, Σπάθες, Καλογερόπουλους που δεν παίζουν πουθενά ανά την Γηραιά Ήπειρο, αλλά και σε Μήτσιους, Βοσκάκηδες, Δημητρόπουλους, Αρετόπουλους και λοιπούς γνωστούς της συνομοταξίας των ειδικών… ορισμών) ποιος Έλληνας πολίτης έβγαλε συμπέρασμα σε κανονική ροή και χωρίς ριπλέι, ότι ο Κάτσε βρήκε τον Σιμόες στο γόνατο; Ας βγει ένας που φοράει παντελόνια και ας «μιλήσει» για πέναλτι-μαρς, σε φάση όπου ούτε πρόθεση υπάρχει. Γιατί αν ο Κάτσε σε αυτή την επαφή το έχει… μελετήσει και το προγραμμάτισε από πριν και επάνω στο σπριντ που έκανε να προλάβει, τότε είναι… μέγας επιστήμονας.

Αυτά με τις καθαρές διαιτησίες σε σχέση με τις «προγραμματισμένες», αλλά και όλη την προπαγάνδα που τολμάει να «ακουμπήσει» την ΠΙΟ ΚΑΘΑΡΗ από τις μεγάλες Ελληνικές ομάδες, επειδή πήρε ένα σφύριγμα και με το ζόρι πρέπει να δικαστεί ή να απολογηθεί για τα αυτονόητα…

(Όλα αυτά για τον καθαρό ΠΑΟΚ, ας τα θυμούνται όμως οι ΠΑΟΚτσήδες όταν ζητάνε εξηγήσεις από την ΠΑΕ για σφαγές κατά της ομάδας τους… Γιατί στην Ελλάδα ή θα είσαι καθαρός και θα υπερηφανεύεσαι –όπως ο Σαββίδης- για το ότι «εμείς ότι κερδίζουμε, το παίρνουμε με την αξία μας» ή θα γίνεις σαν τους άλλους και θα κερδίζεις συνέχεια, αλλά μετά θα είσαι… συνεχώς στα τηλέφωνα. Ελληνικά ή Πακιστανικά).

* Και κάτι τελευταίο. Μου έκαναν εντύπωση τα συγχαρητήρια που δέχτηκα στο περασμένο blog, για την αντικειμενικότητά μου, επειδή… έγραψα ότι υπάρχει παράβαση στη φάση Κάτσε-Σιμόες, ή για τη νίκη του Ολυμπιακού στην Ξάνθη! Γιατί τόση έκπληξη από ΑΕΚτσήδες, Ολυμπιακούς και Παναθηναϊκούς; Τόσο πολύ έχετε συνηθίσει σε κείμενα που πάντα περιγράφουν τις… Χ σφαγές των ομάδων σας, αλλά ΠΟΤΕ δεν παραδέχονται ή δεν αναλύουν την διαιτητική εύνοια (5Χ) υπέρ σας;

Όπως το έγραψα και σε έναν φίλο: «Έχω ως αρχή, το ότι στο χώρο μου και γενικά στο ποδόσφαιρο, δικαιούται να μιλάει για αδικία, ΜΟΝΟ αυτός που έχει νωρίτερα παραδεχθεί ΚΑΙ την εύνοια προς την δική του ομάδα. Σε διαφορετική περίπτωση (σχόλιο μόνο για αδικία και ΠΟΤΕ για εύνοια) ή είσαι οπαδός με παρωπίδες ή υπάλληλος της ΠΑΕ σε αποστολή...

Keywords
Τυχαία Θέματα