«Ο κόσμος νιώθει πιο συχνό το φαινόμενο της σκόνης… επειδή ενημερώνεται»

Τα «σκαμπανεβάσματα» στη θερμοκρασία, έφεραν σκόνη στην ατμόσφαιρα τις προηγούμενες μέρες.

Σύμφωνα με τον Προϊστάμενο κλάδου ποιότητας αέρα, Χρύσανθο Σαββίδη, τη Δευτέρα είχαμε πολύ ψηλές τιμές σκόνης στην ατμόσφαιρα. Την Τρίτη το πρωί άρχισε να υποχωρεί το φαινόμενο καθώς σημαντικό ρόλο διαδραμάτισε και η βροχή που ακολούθησε. Σήμερα Τετάρτη, οι τιμές σκόνης είναι αρκετά χαμηλές, είπε στο Πρωτοσέλιδο ο κ.Σαββίδης. 

Ο Χρύσανθος Σαββίδης ανέφερε ότι «δυστυχώς είναι ένα φαινόμενο που το βλέπουμε πολύ συχνά λόγω της εγγύτητας μας με τη Μέση Ανατολή, Βόρεια Αφρική και Συρία».

Σχετικά

με την αύξηση του φαινομένου, δήλωσε πως «δεν είναι καινούργιο το φαινόμενο με τη σκόνη στην Κύπρο απλά η διαφορά είναι επειδή ο κόσμος νιώθει ότι είναι πιο συχνό το φαινόμενο επειδή έχουμε τις ιστοσελίδες, το mobile application, τις ιστοσελίδες ενημέρωσης ανέκαθεν όμως υπήρχε σκόνη στην  Κύπρο».

Τέλος, ανέφερε ότι η αύξηση της σκόνης στην ατμόσφαιρα παρατηρείται μετά τις απότομες αλλαγές στη θερμοκρασία, από ζέστη σε κρύο και από κρύο σε ζέστη, αυτές είναι οι παρατηρήσεις. Τα πλείστα φαινόμενα συμβαίνουν σε αυτές τις περιπτώσεις.

Δείτε το απόσπασμα:

Διαβάστε επίσης: Στους 27 βαθμούς ο υδράργυρος, αναμένονται βροχές και καταιγίδες

Keywords
Τυχαία Θέματα
«Ο κόσμος νιώθει πιο συχνό το φαινόμενο της σκόνης… επειδή ενημερώνεται»,