Ο Κόρμπιν δε θα είναι υποψήφιος βουλευτής των Εργατικών, είπε ο Κιρ Στάρμερ

Ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Ηνωμένο Βασίλειο σερ Κιρ Στάρμερ είπε σήμερα πως ο προκάτοχός του Τζέρεμι Κόρμπιν δε θα είναι υποψήφιος του κόμματος στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

Ο κ. Κόρμπιν έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα από την κοινοβουλευτική ομάδα των Εργατικών και πλέον λογίζεται ως ανεξάρτητος βουλευτής, λόγω των θέσεών του έναντι της έρευνας περί αντισημιτισμού στο κόμμα.

Ως ηγέτης των Εργατικών

ο βετεράνος πολιτικός είχε κατηγορηθεί ότι επέτρεψε την έξαρση φαινομένων αντισημιτισμού, ακόμα και επιθέσεις κατά βουλευτών εβραϊκής καταγωγής.

Η ανακοίνωση έγινε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο κ. Στάρμερ για να σηματοδοτήσει την έκθεση της βρετανικής Επιτροπής Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που κρίνει ότι υπό τη νέα ηγεσία οι Εργατικοί έχουν λάβει επαρκή μέτρα για να βελτιώσουν το χειρισμό παραπόνων για φαινόμενα αντισημιτισμού.

Ο κ. Στάρμερ είπε ότι το κόμμα του είναι διαφορετικό από την εποχή που ανέλαβε, ότι δεν πρόκειται να γυρίσει πίσω και σε ένα μήνυμα προς την πιο αριστερή πτέρυγα των Εργατικών στην οποία ανήκει ο Τζέρεμι Κόρμπιν, τόνισε πως όποιος δεν τον στηρίζει «μπορεί να φύγει».

Ο κ. Κόρμπιν εκλέγεται βουλευτής στην περιφέρεια του Βόρειου Ίσλινγκτον στο Λονδίνο από το 1983.

Διαβάστε ακόμη: Παραιτείται η Πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζιον

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κόρμπιν, Εργατικών, Κιρ Στάρμερ,korbin, ergatikon, kir starmer