Ο Ινσίνιε αποχαιρέτησε με γκολ τη Νάπολι στο 3-0 επί της Τζένοα

Ο Λορέντσο Ινσίνιε πέτυχε το τελευταίο του γκολ στο «Ντιέγκο Μαραντόνα» μπροστά στο κοινό της Νάπολι και την οδήγησε στη νίκη με 3-0 επί της Τζένοα, εν μέσω αποθέωσης από το κοινό των Παρτενοπέι.

Με την τετράδα σφραγισμένη από καιρό, χωρίς βαθμολογικό διακύβευμα, το τελευταίο απόγευμα της σεζόν στο «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα» ήταν αφιερωμένο στον καπιτάνο. Ο Λορέντσο Ινσίνιε είπε το «αντίο» στο κοινό της ομάδας με την οποία καθιερώθηκε, ταυτίστηκε και έγραψε

ιστορία, την αγαπημένη του Νάπολι, αφού από την επόμενη σεζόν θα βρίσκεται στην άλλη άκρη του Ατλαντικού για λογαριασμό της Τορόντο FC. Και για αποχαιρετιστήρια «παράσταση», ο 31χρονος Ιταλός βρήκε δίχτυα με την γνωστή του συνταγή (εκτέλεση πέναλτι) και σημάδεψε την άνετη νίκη επί της Τζένοα (3-0), την οποία και... έσπρωξε προς τη Serie B.

Οι Παρτενοπέι πήραν προβάδισμα στο σκορ από το πρώτο μέρος με τον Οσιμέν, έπειτα από ασίστ του Ντι Λορέντσο. Στο δεύτερο ημίχρονο, ήταν η σειρά του Ινσίνιε να βρει δίχτυα και να γράψει ιστορία, ξεπερνώντας έτσι τον Μάρεκ Χάμσικ στο Νο2 των all-time σκόρερ της Νάπολι με 122 (μόνο πίσω από τον Μέρτενς με 148). Ο Ινσίνιε ευστόχησε από την άσπρη βούλα κι έφτασε επίσης τα 9 γκολ φέτος με πέναλτι, υψηλότερη επίδοση φέτος στα Top-5 πρωταθλήματα.

Το τελικό 3-0 έγραψε ο Λομπότκα στο 81', ενώ στο 88' ήταν η στιγμή για τον Ινσίνιε να λάβει το απόλυτο standing ovation από το κοινό των Ναπολιτάνων, αποχωρώντας εμφανώς συγκινημένος.

Πηγή: gazzetta.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ινσίνιε, Νάπολι, 3#450, Τζένοα,insinie, napoli, 3#450, tzenoa