Ο ΦΣΚ μνημονεύει τους πεσόντες Αστυνομικους και Πυροσβεστες

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Φιλοαστυνομικός Σύνδεσμος Κύπρου για την πρωτοβουλία να μνημονεύσει την Κυριακή 7/5/2023 σε 30 Εκκλησίες τους πεεσόντες Αστυνομικους, Πυροσβέστες και άλλους Γενναίους Πολίτες.

Αυτούσια η ανακοίνωση: 

Ο Φιλοαστυνομικός Σύνδεσμος Κύπρου (Φ.Σ.Κ.) με πρωτοβουλία και ευθύνη του στον συντονισμό και προγραμματισμό διοργανώνει στις 7/5/2023 με την ευκαιρία Α) της επετείου των 30 χρόνων του με θετικότατη προσφορά

προς την Αστυνομία και την Κοινωνία των Πολιτών και Β) της «5ης Μαΐου Ημέρας Τιμής της Αστυνομίας μας και της Εορτάζουσας Προστάτιδας της Αγίας Ειρήνης», η οποία Θεσμοθετήθηκε με εισήγηση του το 1994 διοργανώνει σε συνεργασία των κομμάτων, την Εκκλησία, την Αστυνομία και τα οργανωμένα σύνολα σε 30 Δήμους και Κοινότητες.

Θα τελεστούν Τιμητικές Μνημονεύσεις σε Πεσόντες Αστυνομικούς, Πυροσβέστες, Γενναίους Αλτρουϊστές του Πολεμικού Ναυτικού και 14 Πολίτες Αυτοθυσιασθέντες για τον Άνθρωπο, την Νομιμότητα και την Αστυνομική Αποστολή. Με εισήγηση του Απόδημου Ελληνισμού της Αυστραλίας οι Ανακυρηχθέντες επίσημα ως Γενναίοι Αλτρουϊστές 4 Αυστραλοί και 3 Αμερικανοί Δασοπυροσβέστες στην Αυστραλία και 7 Πεσόντες Γόνοι Αστυνομικών. Μεταξύ αυτών μνημονεύονται οι Ανακηρυχθέντες ως Γενναίοι Αλτρουϊστές 1 Ισπανός Δύτης, 1 Ελλαδίτης Ταξίαρχος της ΕΛ.ΑΣ. και 1 Ταξίαρχος της Γαλλικής Αστυνομίας.

3) Θα Μνημονευθούν και οι Αποθανόντες Ανώτατοι Θεσμικοί Παράγοντες της Αστυνομίας μας,

4 Πρόεδροι της Δημοκρατίας, 4 Γενικοί Εισαγγελείς, 3 Υπουργοί Δικ. και Δημ. τάξεως, 3 Αρχηγοί της Αστυνομίας και 5 Αρχηγοί της Πυροσβεστικής μας και μέσω αυτών οι Αποθανόντες υφιστάμενοι τους Αστυνομικοί, Πυροσβέστες και Πολιτικό προσωπικό τους.

Έχουν προσκληθεί να παραστούν 1) Η Υπουργός Δ.Δ.Τ. στην Εκκλησία Αποστόλου Βαρνάβα υπό την αιγίδα και παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Γεωργίου Iσόβιου Eπίτιμου Προέδρου του Φ.Σ.Κ. 2) Ο Υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Παναγιώτου ως Διαπρέψας Γόνος Αστυνομικού, στην Εκκλησία Αγίου Προκοπίου υπό την αιγίδα του Πανιερ. Επισκόπου Κύκκου κ.κ. Νικηφόρου.

3) Οι εκπρόσωποι των πρεσβειών Ισπανίας Ελλάδος Γαλλίας, Αυστραλίας και Αμερικής.

4) Ένστολοι εθελοντές με έγκριση της ηγεσίας τους Αστυνομικοί, Πυροσβέστες, Τμήμα Δασών, Γ.Ε.Ε.Φ, Πολεμικό Ναυτικό ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΤΕΘΟΥΝ ΣΤΕΦΑΝΙΑ.

Για το πρόγραμμα θα γίνει αναλυτική ανακοίνωση αργότερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα