Πολωνία: Ουκρανός αυτοπυρπολήθηκε μπροστά στο προξενείο της χώρας του

Ένας 63χρονος Ουκρανός διακομίσθηκε σε νοσοκομείο της Κρακοβίας, στη νότια Πολωνία, αφού αυτοπυρπολήθηκε μπροστά από το προξενείο της χώρας του, ανακοίνωσε η πολωνική αστυνομία.

Λίγο πριν από τις 08:00 τοπική ώρα (09:00 ώρα Ελλάδος) ο άνδρας "βρισκόταν στην ουρά μπροστά στο προξενείο της Ουκρανίας όταν φώναξε κάτι στα ουκρανικά, έβγαλε ένα μπουκάλι με εύφλεκτο υγρό, το έριξε πάνω του και αυτοπυρπολήθηκε", διευκρίνισε στο AFP ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Πιοτρ Σπίετς.

"Αστυνομικός που περιπολούσε και

αυτόπτης μάρτυρας έσβησαν τη φωτιά. Ο άνδρας διακομίσθηκε στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση και η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο", πρόσθεσε ο εκπρόσωπος, ο οποίος δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει τι ήταν αυτό που φώναξε ο άνδρας προτού αυτοπυρποληθεί.

Οι πρώτες πληροφορίες που μεταδόθηκαν από τα μέσα ενημέρωσης άφηναν να φανεί ότι καλούσε τους συμπατριώτες του να επιστρέψουν στην Ουκρανία για να πολεμήσουν τους Ρώσους εισβολείς.

Ωστόσο αυτόπτης μάρτυρας, τον οποίο επικαλέστηκε στη συνέχεια το τηλεοπτικό δίκτυο Polsat News, δήλωσε ότι ο 63χρονος δεν αναφέρθηκε στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, αλλά διαμαρτυρόταν επειδή το προξενείο δεν του παρείχε τη βοήθεια που περίμενε.

Διαβάστε επίσης: Ολλανδία: Η αστυνομία εκκένωσε το κτίριο του κοινοβουλίου στην Χάγη

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα