Ο Ερντογάν αλλάζει τo όνομα της χώρας από «Turkey» σε «Τurkiye» -Ποιος ο λόγος

Μια αλλαγή στο «brand name» της Τουρκίας  τις προηγούμενες μέρες, προκειμένου να αλλάξει η διεθνής εικόνα της χώρας, πέρασε σχεδόν απαρατήρητη. 

Ουσιαστικά, τον Δεκέμέμβριο ο Πρόεδρος της Τουρκίας ΡετζέπΤαγίπ Ερντογάν εξέδωσε ανακοινωθέν, τροποποιώντας το διεθνώς αναγνωρισμένο όνομα της χώρας από "Τουρκία-Τurkey" σε «Turkiye». 

«Η λέξη Turkiye αντιπροσωπεύει και εκφράζει τον πολιτισμό, την κουλτούτα και τις αξίες του τουρκικού έθνους με τον καλύτερο τρόπο», ανέφερε η ανακοίνωση.

 Οι αλλαγές έγιναν ήδη στους επίσημους λογαριασμούς το Τουρκικού Υπουργείου

Εξωτερικών και της Τουρκικής Προεδρίας.

Σε σχετικό άρθρο το ΤRT αναφέρει πως η επιχείρηση του εθνικού branding μπορεί να συμβεί για πολλούς λόγους, είτε για να ξεπεράσει τα κλισέ, είτε να παρουσιάσει μια πιο θετική εικόνα ή ακόμα και για την πολιτική. 

Ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Επικοινωνιών της Προεδρίας της Τουρκίας Φαχρετίν Αλτούν έγραψε στο Twitter πως «Εγινε ένα ακόμη πολύτιμο βήμα για την ενίσχυση της τουρκικής επωνυμίας».

Türkiye markasını güçlendirmek için kıymetli bir adım daha atıldı.

Cumhurbaşkanımız Sayın @RTErdogan’ın imzaladığı genelge ile başta diğer devletler olmak üzere tüm uluslararası kurum-kuruluşlarla gerçekleşen her türlü faaliyet ve yazışmalarda “Türkiye” ifadesi kullanılacak!

Keywords
Τυχαία Θέματα