Aνακοινώσεις το μεσημέρι για τα νέα μέτρα στην Ελλάδα

Σύσκεψη πραγματοποίησε το πρωί της Τετάρτης 29 Δεκεμβρίου ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, τον Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ Θεοκλή Ζαούτη, με αντικείμενο την αξιολόγηση της κατάστασης στο μέτωπο της πανδημίας.

Μετά την έκρηξη κρουσμάτων, με το χθεσινό αρνητικό ρεκόρ των 21.657 μολύνσεων, αντικείμενο της σύσκεψης αποτέλεσε η ανάγκη αναπροσαρμογής και επίσπευσης των μέτρων

για την αναχαίτιση της μετάλλαξης «Όμικρον», η οποία εξαπλώνεται με ραγδαίο ρυθμό στην χώρα.

Οι επίσημες ανακοινώσεις αναφορικά με τα μέτρα θα πραγματοποιηθούν από τον Έλληνα Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, στις 3 το μεσημέρι. Εν τω μεταξύ, ο χαρακτήρας των νέων μέτρων συζητείται ήδη και στη σύσκεψη της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, η οποία ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αποφάσεις που θα ανακοινωθούν θα αφορούν την επίσπευση της εφαρμογής του πλέγματος μέτρων που προβλέπονταν για μετά τις 3 Ιανουαρίου από αύριο στις 6 το πρωί. Επιπλέον, στοχευμένες αναπροσαρμογές ενδεχομένως να υπάρξουν και στο ωράριο λειτουργίας των χώρων εστίασης και διασκέδασης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα