Ο επικεφαλής των ρωσικών αρχών κατοχής στο Ντονέτσκ επισκέπτεται το Μπαχμούτ

Ο επικεφαλής των ρωσικών αρχών κατοχής στην ουκρανική περιοχή Ντονέτσκ, ο Ντένις Πουσίλιν, μετέβη στο κέντρο του Μπαχμούτ, το επίκεντρο εδώ και μήνες των συγκρούσεων στην Ουκρανία όπου οι Ρώσοι φαίνεται να προελαύνουν, σύμφωνα με βίντεο που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Ο Πουσίλιν δημοσίευσε τις εικόνες αυτές στο Telegram, στις οποίες φαίνεται με εξάρτυση μάχης σε μια πλατεία καλυμμένη με χαλάσματα που μοιάζει να είναι η πλατεία Ελευθερίας, στο κέντρο του Μπαχμούτ.

«Να, το Αρτιομόβσκ μας (ρωσικό όνομα του Μπαχμούτ) απελευθερώνεται

από τη (ρωσική παραστρατιωτική οργάνωση) Wagner. Ο εχθρός δεν λυπάται την πόλη, ούτε τους δικούς του και τους οδηγεί σε μια κρεατομηχανή», δηλώνει ο ίδιος σε αυτό το σύντομο βίντεο που δεν έχει ημερομηνία.

Τις τελευταίες ημέρες, οι ουκρανικές δυνάμεις φαίνεται να έχουν χάσει έδαφος στο κέντρο της πόλης όπου πολλοί Ρώσοι πολεμικοί ανταποκριτές έχουν μεταβεί τις τελευταίες ημέρες, με τα ρεπορτάζ τους να αποτυπώνουν μια κατεστραμμένη πόλη.

Το Μπαχμούτ, που πριν από τον πόλεμο είχε περίπου 70.000 κατοίκους, αποτελεί το πεδίο τρομερών μαχών εδώ και μήνες. Λόγω της μεγάλης διάρκειας της σύγκρουσης και των βαριών απωλειών και στα δύο στρατόπεδα, η πόλη έχει γίνει σύμβολο της μάχης μεταξύ Ρώσων και Ουκρανών για τον έλεγχο της βιομηχανικής περιοχής του Ντονμπάς.

Τα ρωσικά στρατεύματα έχουν προχωρήσει τους τελευταίους μήνες βόρεια και νότια του Μπαχμούτ, αποκόπτοντας πολλές ουκρανικές διόδους ανεφοδιασμού καταλαμβάνοντας το ανατολικό του τμήμα.

Τις τελευταίες ημέρες, φαίνεται να προχωρούν στο κέντρο, τροφοδοτώντας εκ νέου εικασίες για επικείμενη ουκρανική οπισθοχώρηση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα