Ένταση έξω από τη «βουλή» στις διαμαρτυρίες για τον ηλεκτρισμό στα κατεχόμενα

Στιγμές έντασης εκτυλίχθηκαν έξω από την «βουλή» στην κατεχόμενη Λευκωσία, όπου η συντεχνία των εργαζομένων στην «αρχή ηλεκτρισμού» (El Sen) πραγματοποιεί διαμαρτυρία και πάλι ενάντια στο επίμαχο «νομοσχέδιο» περί «δημοσίων προσφορών» που αφορά και την επιμήκυνση της συμφωνίας για αγορά ενέργειας από την τουρκική ηλεκτροπαραγωγό εταιρεία AKSA στα κατεχόμενα. Εκατοντάδες εργαζόμενοι και μέλη συντεχνιών βρίσκονται έξω από τη «βουλή».

Η

συζήτηση εντός της «βουλής» για το θέμα δεν έχει ακόμη ξεκινήσει. Την προηγούμενη εβδομάδα τόσο η προγραμματισμένη όσο και η έκτακτη συνεδρία της ολομέλειας δεν κατέληξαν πουθενά λόγω της αποχής των στενογράφων από υπερωριακή απασχόληση μετά από σχετική απόφαση της συντεχνίας τους, KTAMS προς συμπαράσταση στην El Sen. Τον χρόνο είχαν αναλώσει σε ομιλίες όλοι οι παρόντες «βουλευτές» του αντιπολιτευόμενου ΡΤΚ.

Το ΡΤΚ, όπως και οι συντεχνίες δασκάλων και καθηγητών (KTÖS KTOEOS) και η συνδικαλιστική πλατφόρμα, στηρίζουν την διαμαρτυρία και βρίσκονται έξω από την «βουλή», όπου διαμαρτυρόμενοι προσπάθησαν να σπάσουν το κιγκλίδωμα της «αστυνομίας» και να εισέλθουν στον προαύλιο χώρο του κτιρίου. Ισχυρή «αστυνομική» δύναμη βρίσκεται γύρω από τον περίβολο, όμως οι διαμαρτυρόμενοι κατόρθωσαν να σπάσουν την μικρή πόρτα στον κήπο της «βουλής» και ήρθαν αντιμέτωποι με «αστυνομικούς», χωρίς να πιαστούν στα χέρια.

Ο πρόεδρος της El Sen, Τσιαγλαγιάν Τζεσουρέρ σε δήλωσή του είπε ότι ο Τούρκος «πρέσβης» στη Λευκωσία Μετίν Φεϊζιόγλου ανέφερε χθες σε επίσκεψή του στην Καρπασία πως «εδώ και μία βδομάδα βλέπω τα καραγκιοζιλίκια μπροστά στη βουλή», με τον τ/κ συντεχνιακό να του απαντά: «Εμείς βλέπουμε καραγκιοζιλίκια εδώ και 40 χρόνια».

Η πρόσβαση στο κτίριο της «βουλής» από την κεντρική λεωφόρο αλλά και από τον δρόμο του Λήδρα Πάλλας έχει κλείσει για την κυκλοφορία.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ένταση,entasi