Ο Έλον Μασκ δεν θα γίνει μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Twitter

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, ο οποίος πρόσφατα αγόρασε μεγάλο μερίδιο στο Twitter, αποφάσισε να μην συμμετάσχει στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Twitter, Parag Agrawal, ανάρτησε την είδηση στο Twitter το βράδυ της

Κυριακής.

«Το ραντεβού του Έλον με το διοικητικό συμβούλιο επρόκειτο να τεθεί επίσημα σε ισχύ στις 9/4, αλλά ο Έλον αποκάλυψε ότι δεν θα είναι πλέον μέλος του διοικητικού συμβουλίου», ανέφερε ο Άγκραουαλ σε tweet. «Πιστεύω ότι αυτό είναι για το καλύτερο. Έχουμε και θα εκτιμούμε πάντα τη συμβολή των μετόχων μας είτε είναι στο διοικητικό μας συμβούλιο είτε όχι. Ο Έλον είναι ο μεγαλύτερος μέτοχός μας και θα παραμείνουμε ανοιχτοί στη συμβολή του».
Ένας εκπρόσωπος του Twitter επιβεβαίωσε ότι ο Μασκ αποφάσισε να μην συμμετάσχει στο συμβούλιο του Twitter και αναφέρθηκε στη δήλωση του Agrawal.
Η εξέλιξη έρχεται περίπου μια εβδομάδα αφότου το Twitter (TWTR) δήλωσε ότι σχεδιάζει να διορίσει τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Tesla και της SpaceX στο διοικητικό συμβούλιο σε μια θητεία που θα λήγει το 2024.

Ο Μασκ αποκάλυψε πρόσφατα ότι είχε αγοράσει πάνω από 9% των μετοχών του Twitter, καθιστώντας τον μεγαλύτερο μέτοχο της εταιρείας. Στο πλαίσιο της συμφωνίας για την ένταξη του Μασκ στο διοικητικό συμβούλιο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla είχε συμφωνήσει να μην αποκτήσει περισσότερο από το 14,9% των μετοχών της εταιρείας όσο παρέμενε στο διοικητικό συμβούλιο.

Η μετοχή του Tesla αυξήθηκε μετά την αποκάλυψη της αρχικής του αγοράς.

Όταν κυκλοφόρησε η είδηση του διορισμού του ως διοικητικό συμβούλιο, ο Μασκ έγραψε στο Twitter ότι «ανυπομονούσε να συνεργαστεί με το συμβούλιο της Parag &Twitter για να κάνει σημαντικές βελτιώσεις στο Twitter τους επόμενους μήνες»!

Δεν είναι απολύτως σαφές ποιες βελτιώσεις είχε στο μυαλό του ο Μασκ. Τις τελευταίες εβδομάδες, ο Μασκ είχε πει ότι η πλατφόρμα δεν επιτρέπει αρκετό ελεύθερο λόγο και είπε ότι θα έπρεπε να κάνει τον αλγόριθμό της πιο ανοιχτού κώδικα. Επίσης, έκανε δημοσκόπηση στους ακολούθους του την περασμένη εβδομάδα σχετικά με το αν «θέλουν ένα κουμπί επεξεργασίας», ένα μακροχρόνιο αίτημα, αν είναι διχαστικό, από πολλούς χρήστες του Twitter.

Ο Μασκ δεν έχει κάνει tweet για την απόφασή του.

Πηγή: CNN

Keywords
Τυχαία Θέματα
Έλον Μασκ, Twitter,elon mask, Twitter