Ο «εφιάλτης» των εκποιήσεων στην Ολομέλεια της Βουλής

Το "φλέγον" ζήτημα των εκποιήσεων και οι χιλιάδες προειδοποιητικές επιστολές τραπεζών προς δανειολήπτες, αποτέλεσαν μπόλικη "τροφή" για έντονες αντιπαραθέσεις στην Ολομέλεια της Βουλής.

Στο επίκεντρο της συνεδρίας βρέθηκαν, επίσης, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εγγυητές σε δάνεια, αλλά το θέμα των "εγκλωβισμένων" αγοραστών ακινήτων.

Σύσσωμα τα κόμματα της αντιπολίτευσης εξαπέλυσαν σφοδρά πυρά κατά των

τραπεζών σε σχέση με τις πρακτικές που ακολουθούν, διαχωρίζοντας τους "στρατηγικούς κακοπληρωτές" από τους δανειολήπτες που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση.

Τα βέλη τους στράφηκαν και εναντίον της κυβέρνησης για μη λήψη επαρκών μέτρων προστασίας των ευάλωτων πολιτών.Επικρίσεις ακούστηκαν και για το σχέδιο "ΕΣΤΙΑ", ότι προστατεύει τις τράπεζες, αντί τους πολίτες.

Ανταποδίδοντας τα πυρά της αντιπολίτευσης, οι βουλευτές του Δημοκρατικού Συναγερμού έκαναν λόγο για λαϊκισμό από πλευράς αντιπολίτευσης.

Τόνισαν ότι οι νομοθετικές αλλαγές που προώθησε η κυβέρνηση για τις εκποιήσεις δεν προστατεύουν τις τράπεζες, αλλά τους καταθέτες. Υπεραμύνθηκαν του σχεδίου "ΕΣΤΙΑ", του οποίο η έγκριση εκκρεμεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, λέγοντας ότι αποτελεί στήριγμα για άτομα που πραγματικά δεν μπορούν να αποπληρώσουν τις οφειλές τους.

Η συζήτηση του θέματος θα συνεχισθεί στην Επιτροπή Οικονομικών, κατόπιν εγγραφής του θέματος από το ΔΗΚΟ.

Keywords
Τυχαία Θέματα