Ο Δ/ντης Μέσης για «εξέγερση» στο Ευρυβιάδειο Γυμνάσιο

Στη σωστή τους διάσταση βάζει τα πράγματα ο Διευθυντής Μέσης Εκπαίδευσης Κυπριανός Λούης αναφορικά με την «εξέγερση» που σημειώθηκε το πρωί στο Ευρυβιάδειο Γυμνάσιο Λάρνακας.

Παρά τις αρχικές αναφορές που είδαν το φως της δημοσιότητας για ρατσιστικό παραλήρημα μαθητών και γονιών, τα πράγματα φαίνεται πως δεν είναι έτσι ακριβώς.

Ο λόγος της αντίδρασης του Συνδέσμου Γονέων του σχολείου είναι η συστέγαση μαθητών οι οποίοι είναι σε προπαρασκευαστική μαθητεία (στη συνέχεια μπαίνουν στο «Σύστημα Μαθητείας», μαθητές δηλαδή που εγκατέλειψαν το σχολείο») μαζί με τους υπόλοιπους μαθητές του σχολείου.

Ήδη στο σχολείο φοιτούν αλλοδαποί μαθητές οι οποίοι συμβιώνουν αρμονικά με τους Ε/κ μαθητές του σχολείου. Η ύπαρξη, όμως, μιας τέτοιας ιδιαιτερότητας στο σχολείο και η επιβολή μιας ακόμη επιπλέον, όπως είναι οι μαθητές που προηγουμένως βρίσκονταν στο ΚΕΠΑ, ενδεχομένως να προκαλέσει αναταράξεις στο σχολικό περιβάλλον.

Μαθητές δεν μπήκαν σε τάξεις λόγω αλλοδαπών συμμαθητών

Οι γονείς, γι’ αυτό τον λόγο καλούν το Υπουργείο Παιδείας να μεταφέρει τους μαθητές αυτούς σε άλλο χώρο. Να σημειωθεί ότι στο εν λόγω σχολείο υπάρχουν δύο τμήματα μαθητών μεταναστών.

Για προσωρινή απόφαση έκανε λόγο ο Δ/ντης Μέσης Εκπαίδευσης Κυπριανός Λούης σε δηλώσεις του στο SigmaLive. Ο κ. Λούης ανέφερε ότι η απόφαση αυτή είναι για 1 χρόνο και ήδη το Υπουργείο Παιδείας προχώρησε στην απόφαση αυτή έχοντας υπ' όψιν τις ιδιαιτέροτητες του σχολείου αλλά και την υποδομή.

Τι δηλώνει γονιός από το Ευρ.Γυμνάσιο – Ο λόγος της έντασης

Πρόκειται, σημείωσε, για 10 παιδιά (Ελληνοκύπριους), για τα οποία πάρθηκε αυτή η προσωρινή απόφαση. Ο κ. Λούης ανέφερε ότι ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη σύσκεψη, παρουσία και του ιδίου με τους γονείς, προκειμένου να ακούσει τα αιτήματά τους. Η σύσκεψη αυτή ήταν προγραμματισμένη και σκοπός είναι να καθησυχαστούν οι γονείς, αφού δεν πάρθηκε για να προκαλέσει ανησυχία.

Εικόνα αρχείου

Keywords
Τυχαία Θέματα