Ο Δήμος Πάφου τιμά τα θύματα του προδοτικού πραξικοπήματος

Για μια ακόμη χρονιά, ο Δήμος Πάφου θυμάται και τιμά τους ηρωικούς νεκρούς και όσους αγωνίστηκαν για την δημοκρατία και την νομιμότητα στην Κύπρο την θλιβερή εκείνη ημέρα του προδοτικού πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 1974 ενάντια στον εκλελεγμένο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Αρχιεπίσκοπο Μακάριο.

Σε σχετικό δελτίο Τύπου, ο Δήμος Πάφου σημειώνει πως «ιδιαίτερα εδώ στην Πάφο, οι μνήμες παραμένουν ζωντανές, να μας θυμίζουν το ξεσηκωμό των δημοκρατικών πολιτών της επαρχίας

μας και την αντίστασή τους στα προδοτικά σχέδια της Χούντας των Αθηνών και των εδώ συνεργατών της, που λίγες μέρες αργότερα άνοιξαν την κερκόπορτα στις ορδές του Αττίλα».

Οι συνέπειες τραγικές και καλά γνωστές, “όλεθρος, προσφυγιά, ξεριζωμός και η μισή μας πατρίδα να βρίσκεται ακόμη υπό τουρκική κατοχή”, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο Δήμος Πάφου επισημαίνει επίσης πως σήμερα που η Άγκυρα εμφανίζεται πιο απειλητική και αδιάλλακτη από ποτέ, το χρέος μας απέναντι σε εκείνους που θυσίασαν τη ζωή τους στο βωμό της δημοκρατίας και της αντίστασης αλλά και σε εκείνους που έπεσαν στο πεδίο της τιμής αγωνιζόμενοι ενάντια στον Αττίλα, γίνεται ακόμη πιο έντονο και επιτακτικό.

Είναι το χρέος να θυμόμαστε και να αντιστεκόμαστε, να μη ξεχνούμε και να μην παραγράφουμε τίποτα, μέχρι την πολυπόθητη εκείνη μέρα της λευτεριάς και της δικαίωσης, καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε ακόμη: Με τρισάγιο και λίγα λουλούδια η Λεμεσός τίμησε τους πεσόντες πραξικοπήματος

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα